Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Završna sezona

Jon Snow u Dubrovniku? Počelo snimanje nove sezone "Igra prijestolja"

Foto Grgo Jelavić / PIXSELL
Foto Grgo Jelavić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. veljača 2018. u 15:54 2018-02-06T15:54:00+01:00

Lokalni mediji javljaju o dosad neviđenim mjerama osiguranja uokolo tvrđave Lovrjenac i zidina

Na dubrovačkim Pilama krenulo je dugoočekivano snimanje završne sezone svjetski popularne serije "Game of Thrones". Lokalni mediji javljaju o dosad neviđenim mjerama osiguranja uokolo tvrđave Lovrjenac i zidina.

Setu se ne može pristupiti, a Dubrovački vjesnik nagađa kako je u Dubrovnik stigao i glumac Kit Harington, koji u seriji glumi popularnog Jona Snowa. 

Za potrebe HBO-ove ekipe i snimanja posljednje sezone u kojoj Dubrovnik predstavlja Kraljev grudobran na Pilama je već prošli tjedan postavljen šator s opremom za filmaše. U studenom prošle godine kreativni tim serije viđen je kako istražuje nove lokacije za snimanje po Gradu, pa nije isključena mogućnost da se završni dvoboji odigraju i na nekim drugim mjestima unutar povijesne jezgre.

Sedma sezona serije, završila je, podsjetimo, padom Zida i probojem vojske mrtvih prema Kraljevu grudobranu. Očekuje se da će završna, osma sezona, biti emitirana početkom 2019. godine.

Spomenimo inače da je istraživanje Ekonomskog instituta u Zagrebu pokazalo kako je snimanje serijala Igra prijestolja u Dubrovniku povećalo turističku potrošnju za 126 milijuna eura i donijelo gradu milijun i pol turističkih noćenja više, piše Dubrovački.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.