Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. studenoga 2019.
Bili smo na snimanju

HTV-ov Satirikon: Talk show u kojem je Tarik Filipović više od voditelja

HTV-ov Satirikon: Talk show u kojem je Tarik Filipović više od voditelja
HTV-ov Satirikon: Talk show u kojem je Tarik Filipović više od voditelja
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2016. u 8:10 2016-02-21T08:10:00+01:00

»Satirikon« do ljeta će emitirati ukupno 12 emisija u kojima Tarik Filipović planira ugostiti brojne poznate osobe iz javnoga života, s njima nonšalantno i opušteno porazgovarati, ali ih i staviti u nepredviđene i komične situacije

Dočekao sam da mi Josipa Lisac bude prateći vokal, duhovito je komentirao vrhunac svoje karijere popularni glumac i voditelj Tarik Filipović na snimanju humorističnog talk-showa »Satirikon« u kojem je uz veličanstvenu glazbenu divu ugostio i maga sevdalinke Božu Vreću te redatelja, aktivista  i kvizaša, uvijek za šalu spremnog Marija Kovača. Formula uspješne emisije nema sumnje – zajamčena je.

»Satirikon«, koji pratimo na HRT-u od 9. veljače, do ljeta će emitirati ukupno 12 emisija u kojima Tarik Filipović planira ugostiti brojne poznate osobe iz javnoga života, s njima nonšalantno i opušteno porazgovarati, ali ih i staviti u nepredviđene i komične situacije. Jedna od takvih je ispijanje kave i okretanje Josipinog, Božinog i Marijevog fildžana. Što im je  Tarik iz taloga kave iščitao –  otkrit će gledatelji sljedećeg utorka.

Voditelj, glumac, pjevač i zabavljač

– Ova je emisija uz kvizove, koji su moja velika ljubav, ostvarenje svih mojih televizijskih želja. Najviše u životu volim razgovarati s ljudima i to sad imam priliku raditi s puno elemenata zezancije koja je i inače moj način života. Imam sjajnu ekipu na čelu s Tanjom Tušek i vjerujem da će ovaj show potrajati, komentirao je Filipović svoju novu voditeljsku rolu u talk showu »Satirikom«.

– Tarik je više od voditelja, on sudjeluje u svim segmentima i razvojnim fazama emisije, od same ideje, njene razrade, izbora gostiju pa do scenarija i konačno do vođenja showa koji objedinjava sve njegove talente – voditeljski, glumački, pjevački i zabavljački, nije štedjela komplimente autorica projekta Tanja Tušek.

Pun pogodak

– Ovdje je manji pritisak, znam odgovore unaprijed, spremno replicira treći gost, strastveni kvizaš Mario Kovač komentirajući ležernu i opuštenu atmosferu.
– Ma super je ekipa! Kad vam kažem da mi s jedne strane pjeva Josipa, s druge Božo, znate da mi nije lako, priča duhoviti Mario koji se ipak ugodnije osjeća s druge strane kamere, ali, kako kaže, priroda posla nalaže i ovakve izlete. Emisija je, dodaje Kovač, pun pogodak, »Satirikon« je idealan show da se pokaže Tarikova osobnost i da se kod nas konačno uhvati ovakav televizijski format.

– Humor je delikatna stvar. Teško je točno pretpostaviti što će nasmijati gledatelje, nekad su to potpuno nepredvidive stvari. Trudimo se da nam se gosti osjećaju ugodno i opušteno, to je pretpostavka za dobru zabavu, odličnu atmosferu i duhovitost, smatra Tušek ne skrivajući zadovoljstvo pozitivnim komentarima kojima su zatrpani na društvenim mrežama.

Na probi prije snimanja uspjeli smo nakratko porazgovarati s gostima sljedećeg »Satirikona«, prije ulaska u garderobu zaustavljamo Božu Vreću.

– Volim Tarikov rad, i kao glumca, umjetnika, voditelja i kao showmana zato mi jako imponira što me je pozvao u emisiju, a posebna mi je čast pjevati uz vrhunsku pjevačicu kao što je Josipa Lisac, jedna od mojih muza, kazao je Božo koji s Josipom dijeli ponajprije istu stvaralačku energiju, a potom i pomno promišljenu vizualnost, odnosno smjele kreacije.

Naizgled nonšalantan format

– U osobama kao što je Josipa Lisac i Yamamoto, japanski modni dizajner, nalazim inspiraciju za svoj nastup. Kroz minimalističku, ali prodornu crninu koju nosim izražavam dert, tragediju o kojoj pjevam, objašnjava svoj stil ovaj moćni interpret sevdalinke koji plijeni svojim glasom i energijom, ali i izgledom.

– Božo je sjajan, ima unikatan pristup glazbi, odaje mu priznanje velika dama naše glazbene scene čudeći se kako on napamet zna riječi njenih pjesama baš kao i Tarik koji joj je u zanosu interpretacije oduzeo izvođački primat pa je, kao što smo na početku rekli, postala njegov prateći vokal.

Priznaje Josipa i da je ovaj naizgled nonšalantan format zapravo vrlo zahtjevan jer iziskuje slobodu i disciplinu, interpretaciju, ali i dobru organizaciju, no ona se pouzdaje u voditeljske vještine Tarika čiji rad prati od njegovih samih glumačkih početaka.

Da Tarik daje autorski pečat »Satirikonu« potvrđuje i urednica Irena Košar koja u svom dugogodišnjem radu u zabavnom programu nije vidjela takvog zabavljača i profesionalca.

– On nosi emisiju od pripreme do izvedbe koju garnira skečevima, gegovima, imitacijama, prepjevima, vicevima i anegdotama, priča urednica, no dodaje da iza Tarika i njegova uspjeha stoji kreativna ekipa koja funkcionira poput obitelji i potpuno je involvirana u projekt. Teško joj se odlučiti koja je od tri dosadašnje emisije i one nulte prikazane za Silvestrovo najbolja jer je svaka drugačija i ima svoj poseban štih. Zajedničko im je, s druge strane, kako kaže Košar, to što je rad na njima iznimna zabava i užitak, a zadovoljni gledatelji – velika su profesionalna satisfakcija svima koji potpisuju »Satirikon«.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.