Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 6
Sutra: 9° 9° 6
9. prosinca 2019.
Prisavska posla

"Generali" u raljama predizbornih pravila

Foto REUTERS
Foto REUTERS
Autor:
Objavljeno: 16. travanj 2014. u 17:54 2014-04-16T17:54:00+02:00

U serijalu sa više od 20 sugovornika govore i Jadranka Kosor te Jozo Radoš, a kako su spomenuti kandidati na listama za Izbore u Europski parlament, na HRT-u su u suglasju s Državnim izbornim povjerenstvom procijenili kako im je pametnije emitiranje odgoditi za prvi utorak poslije izbora

ZAGREB U utorak 15. travnja trebala je na Prvom programu HRT-a biti prikazana prva epizoda serijala "Generali" autora Hrvoja Zovka, ali nije. Dugo iščekivan serijal oko kojeg su se lomila koplja, i zbog kojeg se napadalo autora i HRT i prije nego li je nastao, serijal koji donosi nepoznate detalje o haškim slučajevima generala Ante Gotovine i Mladena Markača, pao je kao žrtva rigidnih i malosmislenih Pravila za praćenje izbora.

U serijalu sa više od 20 sugovornika govore i Jadranka Kosor te Jozo Radoš, a kako su spomenuti kandidati na listama za Izbore u Europski parlament, na HRT-u su u suglasju s Državnim izbornim povjerenstvom procijenili kako im je pametnije emitiranje odgoditi za prvi utorak poslije izbora nego ičekivati kakav prigovor. Jer, pravila su takva da se za izborne kampanje kandidati s lista za EU parlament mogu na malom ekranu pojavljivati samo u formatima vezanim uz HRT-ov izborni program. 

Zaludu činjenica da ni Kosor, ni Radoš u filmu ne govore na temu EU izbora, za ludu i činjenica da su, svim pravilim usprkos, pojedini kandidati makar slikom već gostovali u nekim informativnim emisijama HRT-a, pravila su se ovaj put striktno poštivala. Dokumentarni serijal "Generali" na programu će se tako naći 27. svibnja, da bi zadnja epizoda bila 10. lipnja tik pred početak Svjetskog prvenstva u nogometu. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.