Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Programsko vijeće HRT-a

Gasi se "Pola ure kulture"?

Branka Kamenski / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Branka Kamenski / Snimio Davor KOVAČEVIĆ
Autor:
Objavljeno: 14. svibanj 2014. u 13:13 2014-05-14T13:13:40+02:00

Programsko vodstvo Prvog programa, kako je rečeno, traži, format koji može i trajati duže, i biti provokativniji i moderniji

ZAGREB  Hoćemo li od jeseni gledati i dalje emisiju »Pola ure kulture«, ili će nakon 20 sezona biti ugašena, ostalo je nejasno i nakon jučer održane sjednice Programskog vijeća HRT-a na temu kulture na HRT-u.

Kraj se, ipak, čini blizu, s obzirom da programsko vodstvo Prvog programa, kako je rečeno, traži, format koji može i trajati duže, i biti provokativniji i moderniji.

No, teoretski, takav format može predložiti i ekipa koja radi »Pola ure kulture«, pa da sve ostane manje više isto, ali pod drugim imenom i 15 minuta duže. 

   Inače, u Vijeću su posve zadovoljni programom kulture na HRT-u i sviđa im se i to što kulture nije nikada ranije na HRT-u bilo u većem obimu. Programa je kvalitetan, makar, kako su se požalili vijećnici, zahvaljujući novoj organizaciji nije jasno tko o čemu odlučuje i tko je za što odgovoran.

Jesenska shema bi, pak, trebala na mele ekrane donijeti i neke novitete, poput kviza na temu kulture, ili Pop kalendara koji bi, na neki način, bio kulturni pandan TV kalendaru.

Pitanje je međutim, hoće li se i kako će se ostvariti urednički naum da kulturni program neke formate radi i u suradnji s dvotjednikom za kulturu »Zarez«.

Vijećnici su pozvali na oprez, upozorivši kako bi to za »Zarez« mogla biti poveća reklama reklama.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.