Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 15° 6
Sutra: 15° 15° 6
18. listopada 2019.
Promjena u zadnji čas

Dodjelu Porina vodit će Tarik Filipović, a ne Daniela Trbović

Tarik Filipović / Foto: Ranko Šuvar / CROPIX
Tarik Filipović / Foto: Ranko Šuvar / CROPIX
Autor:
Objavljeno: 30. travanj 2013. u 8:25 2013-04-30T08:25:32+02:00

Priča se da su zaposlenicu HRT-a Danielu Trbović mogli angažirati za nula kuna, ali su se odlučili za Tarika Filipovića, čiji rad navodno, ne košta manje od 15 tisuća kuna. S HRT-a poručuju kako je to odluka Instituta hrvatske glazbe

ZAGREB Svečanu dodjelu diskografske nagrade Porin što će je izravno prenositi Hrvatska televizija, neće voditi Daniela Trbović kako je prvotno i odavno odlučeno, već će ta čast pripasti Tariku Filipoviću kako je odlučeno pred neki dan. 

   Zašto je Daniela Trbović otpala? 

   – Točno je da kolegica Trbović neće voditi Porin. Ona, naime, u isto vrijeme vodi kviz EUnigmu što je u emitiranju od 26. travnja do 28. lipnja. Ujedno je radila i pet emisija »20 godina Porina« nakon cijele sezone »8. kata«. Vremenski joj je bilo nemoguće pripremati se za još jedan projekt nakon svih nabrojenih, odgovaraju s HRT-a. 

   Zašto je odabir pao baš na Tarika Filipovića? 

   – Voditelj Porina je Tarik Filipović i to je zajednička odluka HRT-a i Instituta hrvatske glazbe, poručuju s HRT-a. 
 

  A je li istina ono što se priča da su zaposlenicu HRT-a Danielu Trbović mogli angažirati za nula kuna, ali su se odlučili za Tarika Filipovića makar, neslužbeno se doznaje, njegov rad ne košta manje od 15 tisuća kuna!? 

   – Pretpostavljamo da je honorar gospodina Filipovića poslovna tajna, no tu biste informaciju mogli potražiti u Institutu hrvatske glazbe, budući da IHG dogovara i plaća honorar voditelju, savjetuju, uz fino dociranje, s HRT-a. 

   Koliko god porinovski odnosi između HRT-a i IHG i bili definirini ugovorom, i sve da je u njemu i čudnovata odredba da IHG bira televizijskog voditelja, s mnogočim iz navedenih pojašnjenja pristiglih s HRT-a, dalo bi se sporiti. EUnigma se snima praktički unaprijed, pa je teško vjerovati da Danieli Trbović ne bi uspjelo jednu večer odvojiti za kvaliteteno vođenje Porina. No, dobre kritike što ih je dobila za lanjski nastup zajedno s Mariom Petrekovićem očito nisu bile dostatne. Za vjerovati je stoga da je u onih koji su slagali voditeljsku križaljku presudila potreba za svojevrsnim PR-om i dobrom reklamom. Jer, televizijski nastup Tarika Filipovića vjerojatno će biti onaj njegov povratnički, prvi sa zaliječenim koljenom otkad je nedavno nastradao u prometnoj nesreći.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.