Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Kulinarski show

Baby Dooks, Lana, Igor i Hrvoje u Celebrity MasterChef avanturi

Hrvoje i Lana
Hrvoje i Lana
Autor:
Objavljeno: 21. svibanj 2016. u 8:56 2016-05-21T08:56:00+02:00

U nedjelju show napušta još jedan kandidat, a veliki finalni dvoboj dvoje najboljih uslijedit će u utorak 24. svibnja

Pred Celebrity MasterChef kandidatima je finalni tjedan, a ove nedjelje show će napustiti još jedan od preostalih TOP četvero natjecatelja.

– Vi ste najbolji celebrity kuhari u zemlji. Pred vama je bespoštedna borba za ulazak u finale! – najavit će Radovan. Za prolazak dalje četvoro polufinalista Baby Dooks, Lana, Igor i Hrvoje, imat će zadatak pod imenom 'Moja MasterChef avantura', koji će se odnositi na poboljšavanje autorskog jela koje su kandidati radili na samom početku Celebrity MasterChefa.

Tako će Lana svoje gyoze punjene svinjetinom nadopuniti shiitakama i kineskim kupusom, Igorovo varivo će postati 'Lungić s kvinojom i kremom od slanutka', Hrvojev tanjur 'Treći svijet' će postati 'Dekonstrukcija Trećeg svijeta', a Davidovo meso a la ville će postati 'Ježeva kućica'.

Kako bi smanjio stres i tenzije, Baby Dooks će s jelom servirati i tri borovnice koje će usporediti sa žirijem: „Oni su tri moje borovnice. Andrej je velika borovnica slatka, Ana je lijepa borovnica, a Radovan je malo kisela borovnica!“
Tko će se sve pridružiti Igoru Barberiću kao prvom polufinalistu showa, i koji uzbudljivi izazovi najboljih celebrity kuhara očekuje u finalnom tjednu, tek ćemo vidjeti, no jedno je sigurno - četiri polufinalista showa nisu imala nimalo lak zadatak u poznatoj tv kuhinji, a o tome svjedoče i svi usponi i padovi tijekom proteklih 10 tjedana.

Show je humanitarnog karaktera. Pobjednik druge sezone zaradit će prestižnu titulu Drugog Celebrity MasterChefa, a njegova pobjeda donijet će pomoć onima kojima je ona najpotrebnija. Ovaj put to je Obrtnička škola u Požegi kojoj će Nova TV osigurati opremanje kuharskog kabineta.

Osim toga partner showa Konzum osigurat će namirnice za potrebe Srednje škole Hvar koja ima područne škole i u Hvaru i u Jelsi. Škola koju pohađa stotinjak učenika godišnje će ovom donacijom upotpuniti svoje potrebe s namirnicama na godišnjoj razini. Celebrity MasterChef pomoći će brojnim srednjoškolcima, budućim mladim kuharima koji će sada moći još aktivnije i lakše sudjelovati u praktičnoj nastavi te u kvalitetnim uvjetima educirati se za kulinarsku profesiju.

Rupčić: Bubnjar koji u okusima spaja nespojivo

Hrvoje je imao čak 7 najboljih jela u natjecanju. Kao pobjednik stajao je čak pet puta ispred žirija, od toga jednom je pobijedio s Crvenim timom u Gastroduelu te je jednom pobijedio u paru s Igorom. Hrvoje dosta voli eksperimentirati sa svojim tanjurima i poznat je po svojim nekonvencionalnim prezentacijama jela.

Tako je u Mornarskom tjednu Celebrity Masterchefa Hrvoje napravio brodić od hrane, a za sljedeći izazov o kojem ovisi ulazak u polufinale napravit će jelo naziva 'Dekonstrukcija trećeg svijeta'. Voli spajati čili s čokoladom, a najviše ga je usrećilo što je njegov Lava cakea, specifični čokoladni kolač, proglašen najboljim te je tako postao drugi polufinalist.

Inače Rupčić je poznat kao i glavni zabavljač te je zajedno s Ricardom Celebrity MasterChef kuhinji priuštio sviranje na loncima, ali i na buči.

Klingor Mihić: Jedina žena u TOP 4

Lana je jedina žena koja je ušla u top četiri celebrity kuhara druge sezone showa. Najbolje jelo je imala čak sedam puta. Jedanput je pobijedila u Testu osjetila i to pogodivši najviše sastojaka od koje su bili spravljeni makaroni koje je pripremila Petra Jelinić. To i nije bilo čudno, s obzirom da je kandidatkinja sama sebe prozvala 'najvećim živućim fanom' poznate slastičarke.

Lana je tri puta odnijela pobjedu u izazovima, no od toga jedanput je pobijedila u Gastroduelu s Crvenim timom, a drugi puta u paru s Leonom. Kada je odnijela pobjedu u čišćenju lososa, Lana se je tako jedina priključila žiriju i zajedno s njima ocjenjivala jela svojih kolega iz kuhinje. Spretna je i izrazito precizna te je jedna od najurednijih i najpedantnijih kandidata ove sezone Celebrity MasterChefa.

Barberić: Vegan koji odlično spravlja meso

Igor je prvi ušao u polufinale. Jedini je vegan među kandidatima koji je pokazao kao izvrsni poznavaoc pripremanja mesnih jela. Šest puta je do sada imao najbolje jelo, a kao pobjednik stajao je pred žirijem pet puta, s tim da je jednom pobijedio sa svojim Plavim timom spravljajući 'Veganski brunch', a jednom je pobijedio u paru s Hrvojem.

Igor je najbolje napravio jelo s kareom od vepra, a zanimljivo je bilo njegovo kušanje mesne štruce s obzirom da nije ljubitelj mesa. Svoj je Plavi tim, u kojem su bili Lana i Hrvoje, naučio nešto o veganskoj kuhinji, a u Slatkom tjednu MasterChefa zasluženo je zaradio prolazak u polufinale.

Baby Dooks: Zločesto dijete Celebrity MasterChefa

David, Baby Dooks prava je atrakcija ovogodišnjeg Celebrity MasterChefa. Žiri mu stalno prigovara što je neuredan, što liže prste, kuhače, no istovremeno na njegove okuse u jelima gotovo da nemaju prigovora. Pet puta je imao najbolje jelo, a samo je jednom pobijedio u izazovu. Iako je imao ispad u Slatkom tjednu, Baby Dooks je napravio odličan desert, no s njim ipak na kraju nije i pobijedio. U Stres testu najbolje je spravio grdobinu koju je u šali usporedio sa svojom bivšom ženom, a šala nije nedostajalo ni u ostalim epizodama koje su ga dovele do top 4 natjecatelja.

Osim kuhanja verbalno prepucavanje između njega i Radovana još će se dugo pamtiti, a Radovan je prilikom kušanja vepra od Davida i Ksenija u Tjednu parova inspiriran njegovom glazbom odrepao i stihove: Čiča miča gotova je priča sad ćemo probati vašega veprića. David je samo nizao duhovite izjave, postavljao niz neobičnih pitanja tijekom svog kuhanja, a morao se nositi i s bolom u nozi tijekom kuhanja.

Kseniji je David poručio kako bi joj bio rado bio dobar zet, Radovana je usporedio s kiselom borovnicom, a Lanu je pak nazvao štreberčinom, no sa svima je zapravo bio u odličnim odnosima i svi su redom pomagali Davidu da se snađe za štednjakom MasterChefa. Radovan je Baby Dooksa prozvao najnemirnijim kandidatom Celebrity MasterChefa.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze