Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 18° 4n
Sutra: 18° 18° 4n
20. listopada 2019.
Poklopila dušebrižnike

Švedska atletičarka i dalje će prkosno pokazivati guzu: „Ferrari ne bi skrivali u garaži, zar ne?”

Foto Screenshot Instagram
Foto Screenshot Instagram
Autor:
Objavljeno: 18. rujan 2018. u 22:32 2018-09-18T22:32:00+02:00

- Moje gaćice su iste veličine kao i kod ostalih atletičarki. No često se dignu nakon skokova, rekla je Khaddi Sagnia

STOCKHOLM Najbolja švedska skakačica u dalj, Khaddi Sagnia, suočila se s kritikama opreme u kojima nastupa i ostvaruje sjajne uspjehe.

U Berlinu je završila na sedmom mjestu sa skokom od 6.47 metara, ali zli jezici govorili su da njene gaćice više otkrivaju nego sakrivaju. Neki su se čak odvažili reći da su na granici neukusa.

Osvajačica zlata na Olimpijskim igrama mladih 2010. godine ubrzo je poklopila dušebrižnike. Ne želi da se više priča o njenoj minijaturnoj opremi nego o rezultatima koje ostvaruje.

- Moje gaćice su iste veličine kao i kod ostalih atletičarki. No često se dignu nakon skokova. Razumijem da ljudi pričaju o tome, ali više bih voljela da se bave mojim rezultatima, objasnila je.

Priznaje da na Instagramu rado pokazuje svoje tijelo, no u tome ne vidi ništa loše. A i zašto bi?

- Naravno da volim pokazati svoje tijelo, vježbam svaki dan. Ako ste kupili Ferrari, nećete ga držati u garaži, zar ne? Tako je i s mojim tijelom, ono je moj Ferrari, rekla je mlada atletičarka gambijskog porijekla.

Govoreći o svom dosadašnjem iskustvu suočavanja sa zlim jezicima, imala je poruku ohrabrenja za druge mlade sportašice i sportaše.

- Budite ono što jeste, vjerujte u sebe i ne bojte se pokazati ono što jeste, bila je jasna Khaddi Sagnia.