Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1
Sutra: 6° 6° 1
6. prosinca 2019.
Stari prijatelji

Šerbedžija o Štuliću: "Nismo pjevali i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže"

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 11. studeni 2018. u 8:06 2018-11-11T08:06:23+01:00

Šerbedžija je turneju nazvao po pjesmi Branimira Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je, kaže, Štulić napravio za njegovu predstavu "Hrvatski slavuj"

RIJEKA Glumac Rade Šerbedžija, reagirajući na izjavu Johnnyja Štulića da nikada nije bio prijatelj s njim i da se nisu družili, kao i da je "kazandžija" koji koristi njegove pjesme bez suglasnosti, izjavio je za N1 da je prema Štuliću uvijek osjećao "lijepo i iskreno prijateljstvo" i da mu je žao ako je to bilo samo s njegove strane.

I ove, kao i prethodnih godina, poznati glumac Rade Šerbedžija, nastupit će sa svojim orkestrom "Zapadni kolodvor", uoči Nove godine u Beogradu, a potom slede koncerti u Nišu i u Čačku.

Šerbedžija je na konferenciji za novinare objasnio da turneja nosi ime poznate pjesme Branimira Štulića "Meni se dušo od tebe ne rastaje", koju je, kako je priopćio, Štulić napravio za njegovu predstavu "Hrvatski slavuj" iz 1989. godine.

'Kazandžija mračno laže'

"Sada mu, naslovom ovog koncerta šaljem poruku kao starom prijatelju", rekao je Šerbedžija na konferenciji za novinare.

Reagirajući nakon konferencije za medije, Branimir Štulić je priopćio da nikada nije bio prijatelj sa Šerbedžijom, da se nikada nisu družili, kao i da pesmu "Meni se dušo od tebe ne rastaje" nije napravio za predstavu Radeta Šerbedžije, kao i da je on koristi bez njegove suglasnosti.

johnny

- Taj kazandžija Šerbedžija mračno laže. Johnny ga nikad nije zvao u šetnju po Zagrebu, niti mu je napravio pjesmu, niti su ikada bili prijatelji, upravo obrnuto, on je njega jednom zgodom, po svojoj želji, provozao svojim mercedesom da bi s njime divno šutio, međutim, iskoristi taj svoj poziv da tu pjesmu lakše otuđi i ubaci u svoju predstavu bez pitanja, dapače, da to sakrije, on nju potom i snimi, a sad već tim gnjusnim lažima opravdava i sam razlog svog opakog postojanja, rekao je, među ostalim Štulić.

Cijelu njegovu reakciju možete pročitati OVDJE.

Jano mori, Jano dušo

Što mu je pak odgovorio Šerbedžija?

- Ako Johnny kaže da se nismo družili, onda se nismo družili. I ako kaže da mi nikada nije dao svoju pjesmu 'Meni se dušo od tebe ne rastaje' za predstavu 'Hrvatski slavuj' Borislava Vujčića, koju sam režirao u proljeće 1990. u Dramskom kazalištu Gavela u Zagrebu, onda mi nikada nije dao tu svoju pesmu. I moja predstava nije počinjala s 'Meni se dušo od tebe ne rastaje'.

Ako kaže da nismo šetali zagrebačkom Ilicom, ili da nije bio na rođendanu mog sina, onda nije bio na rođendanu mog sina i nismo nikada šetali pokislom Ilicom. I ako kaže da me nije nikada zvao na svoj koncert u Dubrovnik, onda ja nisam nikada sjeo na avion i doletio za njegov koncert. I ako kaže da nismo nikada, on, Mile Rupčić i ja pili crno vino i pjevali 'Jano mori, Jano mori, Jano dušo', onda nismo pjevali pjesme i crno vino nikada skupa pili, ako on tako kaže", rekao je glumac za N1.

"A ja kažem: Otkad sam upoznao Johnnyja zavolio sam njegove pjesme, cijelo to vrijeme osjećao sam prema njemu lijepo i iskreno prijateljstvo. Žao mi je, ako je to bilo samo s moje strane. Ja ću i dalje voljeti njegove pjesme jer one se ne mogu nego voljeti", dodao je Šerbedžija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.