Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
USPJEH

Plesni klub iz Kraljevice oduševio u Supertalentu: 'Nismo očekivali ni zlatni gumb'

Plesni klub iz Kraljevice oduševio u Supertalentu: 'Nismo očekivali ni zlatni gumb'
Plesni klub iz Kraljevice oduševio u Supertalentu: 'Nismo očekivali ni zlatni gumb'
Autor:
Objavljeno: 27. studeni 2018. u 14:40 2018-11-27T14:40:38+01:00

Nismo očekivali niti Zlatni gumb, a još manje plasman u finale. Bili smo presretni kada su nas proglasili finalistima. Ta su djeca to zaslužila svojim radom i predanošću plesu, kazala je voditeljica i trenerica Sandra Ložnik Videčak Glad

RIJEKA Nakon što su se prošli vikend s natjecanja u Novom Sadu vratili s 19 zlatnih, 12 srebrnih i 12 brončanih medalja, plesni klub Dance Queen iz Kraljevice koreografijom »Welcome to Notre Dame« u nedjelju navečer plasirao se u finale Supertalenta, showa Nove TV.

Koreografija koju je izvodilo 60 plesača u dobi od 7 do 24 godine osvojila je i gledatelje i žiri koji je za njihov nastup imao samo riječi hvale. Posebno ih je oduševila devetogodišnja Ira Đerić Hasanac, hvaljena i već mnogo puta nagrađivana plesačica.
– Prva bojazan je da u slučaju da prođete dalje, hoće li vas biti još više? Ne zato što ste moj zlatni gumb, već zaista impresivno! Bili ste odlični, neću uopće komentirati vaše plesne elemente! – ponosno je komentirao Davor Bilman svoj zlatni gumb, a Maja mu je pružila ruku i čestitala mu.

– Vi ste ne savršeni, vi ste jednostavno razlog zašto sam ja ponosna da sam dio ove emisije. Ne znam koja plesna grupa uopće može pomisliti da može biti bolja od vas! – kazala je Maja, a Janko je poručio:
– Apsolutno ste opravdali gumb, mislim da je koreografija bila teža i bilo je nekih elemenata kojih prije nije bilo. Ovo je fantastično, kako ćete ovo nadmašiti? Netko jako pametno radi vaše koreografije.

A za njihove su koreografije zaslužne dvije sestre. One su ujedno i osnivačice, voditeljice i trenerice plesnog kluba Dance Queen, Sandra Ložnik Videčak Glad i Marija Španja.

Dva tjedna za pripremu

Dan nakon plasmana u finale razgovarali smo sa Sandrom Ložnik Videčak Glad.
– Nismo očekivali niti Zlatni gumb, a još manje plasman u finale. Bili smo presretni kada su nas proglasili finalistima. Tek su nam se jučer malo slegli dojmovi i postali smo svjesni svoga uspjeha. Ta su djeca to zaslužila svojim radom i predanošću plesu – kazala je Ložnik Videčak Glad.

Na društvenim mrežama pojavili su se i negativni komentari onih kojima je zasmetalo što su nastupili s istom koreografijom s kojom su se predstavili u Novom Sadu.
– Ne obaziremo se na komentare. Odlazimo na različita natjecanja i festivale i posve je logično da će netko naš nastup već vidjeti – poručila je Ložnik Videčak Glad.

Za pripremu novog nastupa imaju samo dva tjedna jer finale je na rasporedu 16. prosinca. Zanimalo nas je znaju li već što će izvesti.

– Još ćemo se danas odmarati pa ćemo sjesti i dogovoriti s kojom koreografijom ćemo u finalnu emisiju. Kako nismo očekivali plasman u finale, nismo se ni dogovarali što dalje. Moguće je da ćemo obnoviti neku našu već postojeću koreografiju, ali jednako tako spremni smo napraviti i nešto posve novo. Bit će teško jer djeca idu u školu, ali potrudit ćemo se dati sve od sebe – poručila je Ložnik Videčak Glad.

Čačija u petoj emisiji

Sa šezdeset plesača na pozornici plesna skupina Dance Queen ušla je u povijest hrvatskog izdanja Supertalenta kao najbrojnija skupina koja je ikad sudjelovala u ovom showu.

– Nije nam cilj biti najbrojniji, no naše velike produkcije, kakva je i ova na temu Zvonara crkve Notre Dame jednostavno traže više plesača. Mi imamo i koreografije sa samo jednim plesačem i manjim skupinama pa možda u finale otiđemo i s manjim brojem njih, kazala je voditeljica kluba koji okuplja zaljubljenike u ples, njih oko 250, ne samo iz Kraljevice već i iz drugih gradova – Crikvenice, Jadranova, Rijeke, Novog Vinodolskog, Hreljina, Bakra, Fužina te s otoka Krka.

Uz plesni klub Dance Queen u finale se plasirao i pjevač Filip Rudan. Iako je za nedjelju bio najavljen nastup plesača Marina Čačije, on je na probi u petak nezgodno doskočio i produkcija je u posljednji čas pronašla zamjenu. Umjesto njega je nastupio Đulijano Jašarević i još jedanput svojim plesom oduševio žiri i na kraju se plasirao na treće mjesto. Marin Čačija uspješno se oporavlja i nastupit će u posljednjoj polufinalnoj emisiji, 9. prosinca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.