Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
9. prosinca 2019.
Euforija na kontinentu

"Oprah show" preselio u Australiju

Oprah Winfrey i Jon Bon Jovi/AP
Oprah Winfrey i Jon Bon Jovi/AP
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2010. u 8:26 2010-12-14T08:26:42+01:00

Oprah će ugostiti i Nicole Kidman, Hugha Jackmana, Oliviju Newton-John i Keith Urbana

SYDNEY – Najpoznatija američka televizijska voditeljica u utorak je u Sydneyju počela snimati prve epizode svoga »showa« izvan Sjedinjenih Država u 24 godine dugoj karijeri. Oko 6000 njezinih fanova okupilo se na stepeništu ispred znamenite opere u sydneyjskoj luci i gledalo snimanje emisije, čiji je prvi gost bio australski glumac Russel Crowe. 

Oprah, čiji je dolazak u Australiju, izazvao ogromno zanimanje medija i gledatelja, u toj će zemlji boraviti tjedan dana i snimiti četiri epizode svoga »talk showa«. Sa sobom je povela i 300 nagrađenih američkih gledatelja. 

Nekoliko desetaka tisuća ljudi provelo je noć na otvorenom kako bi vidjelo Oprah i njezine goste, ali nisu uspjeli doći do ulaznica sa samo snimanje. Nakon Crowea, Oprah će ugostiti i Nicole Kidman, Hugha Jackmana, Oliviju Newton-John i Keith Urbana. Za glazbu bi se trebali pobrinuti Bon Jovi, U2 i rapper Jay-Z.

Ovo gostovanje australsku će vladu koštati pet milijuna australskih dolara (27,5 milijuna kuna), ali očekuje se da će se uloženo višestruko vratiti jer se ovo smatra odličnom turističkom promocijom. O tome svjedoče i riječi američke voditeljice na početku snimanja: »Samu sam sebe imenovala neslužbenom australskom veleposlanicom, a imam najveća usta na svijetu«.

»The Oprah Winfrey Show« u Americi na dan gleda devet milijuna ljudi, odnosno 44 milijuna diljem svijeta.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.