Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Lijepa naša

foto Najljepše žene Hrvatske snimile prigodne adventske razglednice

Ivana Delač dio Adventa provodi u Zagrebu, ali posjetit će i rodnu Rijeku i Opatiju
Ivana Delač dio Adventa provodi u Zagrebu, ali posjetit će i rodnu Rijeku i Opatiju
Autor:
Objavljeno: 14. prosinac 2017. u 11:00 2017-12-14T11:00:00+01:00

Budući da je prosinac najljepše doba u godini kada započinje adventska čarolija u svim dijelovima Hrvatske naše ljepotice, sve redom Miss Universe Hrvatske, dočarale su ljepotu i raskoš gradova za božićne blagdane.  Zagreb, Split, Rijeka, Dubrovnik, Opatija, Vinkovci samo su neki od gradova u kojima su bivše Miss Universe snimile svojevrsne razglednice.

Prosinac u Zagrebu provode Ivana Mišura, Natalija Prica, Sarah Ćosić, Ivana Delač , Marijana Kužina, Jelena Glišić, Barbara Ljiljak  i Elizabeta Burg prošetale su centrom i otkrile ono najljepše u gradu.

Jeleni Glišić prosinac je najljepši mjesec u godini pa nastoji iskoristiti svaki slobodan trenutak za šetnju gradom uz najbolje fritule i male sarmice. Sarah Ćosić ističe kako nije ljubiteljica zime i hladnoće no obožava Božić jer je tad cijela obitelj na okupu. Elizabeta Burg, lijepa Miss Universe Hrvatske iz 2012. godine voli blagdane zbog svečane atmosfere, obiteljskog okupljanja, mirisa kolača s cimetom i radosnih lica njezinih mališana. Natalija Prica sretna je što je i ove godine Advent u Zagrebu ponovno proglašen najboljim u Europi.

U Rijeci uživaju Ivana Paris, Maja Cecić-Vidoš i Snježana Lončarević,  a ono što ističu kao lijepo ukrašeno jesu Korzo, Koblerov trg i Trsatska gradina. Maja ne stigne uživati u adventima diljem Hrvatske i šire zbog djece i  njihovih obaveza, ali zato je ove godine Advent došao k njoj na Trsatsku gradinu.
– Čak 11 kilometara božićne rasvjete krasi naš Trsatski dragulj. Tu se jednostavno mora doći i uživati u predivnom blagdanskom ugođaju! Snježana Lončarević koja je titulu ponijela 2008. godine uživa u šetnjama okićenim ulicama, a najviše je ispunjavaju zajednički obiteljski trenuci  baš kao i Ivanu Paris.

Rijeka Maja Sulic Trsatska gradina

– U toplini vlastitog doma uz najmilije tada stvaramo sjećanja koja ćemo pamtiti zauvijek, kaže Ivana.
Advent u Opatiji vratio je idilu na opatijske ulice, trgove i parkove, romantično ukrašene blagdanskom rasvjetom. Ivana Delač rodom je iz Rijeke no studentske dane u vrijeme pauza od predavanja provodila je u ovom lijepom turističkom središtu kojem se i danas rado vraća.

Splitska riva zasjala je u punom svjetlu, a različiti trgovi u centru interesantna su lokacija za druženja i fotografiranja. Biljana Mančić, Renata Lovrinčević, Jelena Maroš i aktualna Miss Universe Hrvatske Shanaelle Petty izabrale su interesantne lokacije koje vrijedi razgledati.

Split Renata Lovrincevic
Adventske razglednice najljepših žena Hrvatske

Advent u Vinkovcima posjetila je Marijana Rupčić, Miss Universe Hrvatske 2004. Ljepote Dubrovnika istaknute su blagdanskom rasvjetom u staroj jezgri grada,  a naša Miss iz 1998. godine Ivana Gržetić pronašla je i kadrove za fotografiranje.
Uz bok nagrađenom Zagrebu stoje Beč i New York, a iz prve ruke u konkurentnost austrijske adventske prijestolnice uvjerila se Lana Obad rekavši kako je Zagreb ipak dokazano bolji. Barbara Filipović boravi trenutno u New Yorku gdje će i dočekati Novu godinu na Times Squareu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.