Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
24. siječnja 2020.
Pripreme za završnicu

Miss Universe Shanaelle Petty s nestrpljenjem čeka nedjeljni izbor u Las Vegasu

Miss Universe Shanaelle Petty s nestrpljenjem čeka nedjeljni izbor u Las Vegasu
Miss Universe Shanaelle Petty s nestrpljenjem čeka nedjeljni izbor u Las Vegasu
Autor:
Objavljeno: 25. studeni 2017. u 7:30 2017-11-25T07:30:00+01:00

Miss Universe Hrvatske, 19-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, u SAD-u se već više od dva tjedna priprema za veliku završnicu poznatog izbora ljepote koja će se održati u nedjelju u Las Vegasu

Devedeset i dvije ljepotice među kojima je i naša Shanaelle Petty u nedjelju će se u Las Vegasu boriti za titulu Miss Universe 2017. Miss Universe Hrvatske, 19-godišnjakinja iz Slavonskog Broda, u SAD-u se zajedno s ostalim djevojkama već više od dva tjedna priprema za veliku završnicu poznatog izbora ljepote u kojoj će jedna od njih preuzeti krunu od aktualne Miss Universe, Francuskinje Iris Mittenaere.

Kakvi su joj dojmovi iz Las Vegasa, što je sve doživjela i u kakvim je aktivnostima naša Shanaelle sudjelovala u sklopu priprema za Izbor Miss Universe – doznajte u nastavku.

– Kako je u Hrvatskoj bilo prilično hladno kada sam odlazila, priznajem da mi jako odgovara toplo i sunčano vrijeme u Las Vegasu. Prva tri dana, dok smo se sve skupile, imale smo »registration and fittings«, tj. probu sponzorske garderobe za izbor, službena fotografiranja i snimanja videomaterijala.

Nakon toga počele su i službene pripreme, a to su opet razna snimanja na lokacijama po Las Vegasu pa sam tako imala priliku voziti se u Lamborghiniju, zatim sudjelovati u večeri dobrodošlice za koju su se sve finalistice do sad obično odijevale u elegantne večernje haljine. No ove godine prvo predstavljanje svih djevojaka obilježili smo na drugačiji način.

Zbog masovnog ubojstva početkom listopada, sve smo nosile crnu majicu s natpisom #VegasStrong. Upoznala sam 90 djevojaka iz cijeloga svijeta. Uoči izbora imali smo i aukciju nacionalnih poklona, show u nacionalnim kostimima, preliminarno natjecanje (ocjenjivanja svih Miss Universe u večernjim haljinama i kupaćim kostimima te intervju) te nas sad očekuje veliko glamurozno finale.

Engleski drugi materinji jezik

S kime se najviše družite? Tko vam je favoritkinja?

– Najviše se družim sa svojom cimericom, Miss Universe Slovenije, ali i s djevojkama iz Francuske, SAD-a, Turske, Belgije, Tajlanda. Zapravo, sa svim djevojkama sam si super. Kakva su vam očekivanja od izbora? Što bi vam sudjelovanje u njemu moglo donijeti u budućnosti? – Bit će to zaista nešto nezaboravno u mom životu i sigurna sam da će na neki način utjecati i na moju budućnost jer nikada ne znate koja vrata će se otvoriti i promijeniti vam život.

Kako ste se i koliko pripremali za finale?

– Pripremala sam se od našeg finala u Hrvatskoj. Svako putovanje i upoznavanje novih ljudi s Direkcijom Miss Universe Hrvatske za mene je bilo učenje nečega novoga. Engleski mi je drugi materinji jezik tako da to nisam trebala posebno vježbati, no išla sam u teretanu u Slavonskom Brodu, a učila sam i neke vježbe s interneta koje mogu raditi i u hotelskoj sobi u slobodno vrijeme. Moj tata je nakon moje pobjede postao pravi fanatik za izbore i svaki me dan »ispitivao« moguća pitanja koja bi se mogla naći na izboru.

S kakvim su vas željama u Ameriku ispratili vaši Brođani?

– Svi su bili jako ponosni kada sam pobijedila na našem izboru, tako je i sada. Šalju mi mnoge poruke podrške preko društvenih mreža što mi puno znači i velika hvala svima na tome.

Zbog čega ste se uopće prijavili na izbor Miss Universe?

– Moja mama je 1997. sudjelovala u prvom izboru Miss Universe Hrvatske. Odlučila sam se prijaviti da vidim kroz što je ona prošla i kada sam napunila 18, ispunila sam prijavnicu. Nisam nikome niti rekla, čak ni tati. Tek kada su me zvali iz Direkcije da sam prošla na castingu, rekla sam mu što sam učinila. Sve ostalo je povijest (smijeh).

Nedavno ste primljeni na prestižni Massachusetts Institute of Technology. Što ćete tamo studirati? Izjavili ste da biste voljeli raditi u NASA-i. Hoće li vam studij to omogućiti?

– Da nisam pobijedila na izboru Miss Universe Hrvatske, sada bih bila u hladnom Bostonu i na MIT-u, tako da ću na fakultet krenuti iduće jeseni, nakon što u proljeće predam titulu svojoj nasljednici. Velika mi je želja studirati fiziku ili matematiku, a s diplomom MIT-a mogu sigurno dobiti posao bilo gdje, pa i u NASA-i.

Rođeni ste u Njemačkoj, osim u Hrvatskoj živjeli ste i u rodnoj zemlji svoga oca SAD-u... Gdje se vidite u budućnosti?

– Ako budem radila u NASA-i, onda ću sigurno živjeti u SAD-u. Zaista sada još ne znam gdje ću živjeti. Prvo trebam završiti fakultet, a onda ću se vjerojatno seliti tamo gdje budem imala posao, a to može biti bilo gdje u svijetu. Možda će to biti i Hrvatska.

Hoćete li možda ostati i u modnom svijetu i modelingu?

– Nikada se nisam vidjela u modnom svijetu jer nikada nisam izgledala kao model. Uživam u fotografiranju, snimila sam i jedan videospot s jednim mladim pjevačem, ali to je dio mog posla sada dok sam Miss Universe Hrvatske.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.