Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
29. siječnja 2020.
Pop zvijezda

Madonnina humanitarna zaklada izgradila dječji bolnički odjel u Malaviju

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 12. srpanj 2017. u 7:16 2017-07-12T07:16:20+02:00

Američka pop zvijezda Madonna svečano je u utorak otvorila prvi specijalizirani bolnički dječji odjel u Malaviju, čiju je gradnju financirala njezina humanitarna organizacija Raising Malawi, poručivši kako će to »pomoći životima tisuća djece« te zemlje na jugu afričkog kontinenta.

Odjel pedijatrijske kirurgije i intenzivne njege »Mercy James« bolnice Queen Elizabeth Central Hospital u Blantyreu, drugom po veličini gradu u toj zemlji, može primiti 50 pacijenata a ime je dobio po Madonninoj usvojenoj kćeri iz Malavija.

Gradnju je financirala Madonnina humanitarna organizacija Raising Malawi, a riječ je o prvom specijaliziranom bolničkom odjelu za djecu u zemlji od 18 milijuna stanovnika, prema UN-u jednoj od 20 najsiromašnijih zemalja svijeta.

U govoru na svečanom otvorenju prenošenom na nacionalnoj radijskoj postaji MBC, Madonna je rekla kako je gradnju odjela počela planirati još prije deset godina, kada je u Malaviju snimala dokumentarac o djeci zaraženoj HIV-om.

Novi pedijatrijski odjel pružit će »vrhunsko edukativno okruženje za obrazovanje nove generacije liječnika u Malaviju, kako bi zemlja u tome području postala samodostatna«, poručila je tom prilikom Madonna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.