Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 1
Sutra: 13° 13° 1
21. travnja 2019.
Filmska posveta

Lijepa Margot Robbie će u live action filmu utjeloviti lik kultne lutke Barbie

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 9. siječanj 2019. u 11:20 2019-01-09T11:20:10+01:00

Australska glumica Margot Robbie će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbie.

Proizvođač lutaka Barbie, tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili dvadesetosmogodišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine 'navršava' 60 godina.

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu »Ja, Tonya« kazala je kako se nada da će »novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta«.

»Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama..., od princeze do predsjednika države«, kazala je.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera.

Zahvaljujući uspješnoj reklami, Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol je naslikao Barbiein portret.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš