Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Oproštaj od glumice

I Šerbedžija se rasplakao na komemoraciji za veliku Milenu Dravić: "Nije izdržao..."

arhivska fotografija / Foto Denis Lovrović
arhivska fotografija / Foto Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 19. listopad 2018. u 15:45 2018-10-19T15:45:00+02:00

 U jednom trenutku slavni glumac više nije mogao stajati na nogama

BEOGRAD Brojne kolege oprostile su se na današnjoj komemoraciji od preminule glumačke velikanke Milene Dravić. Kako izvještava beogradski Blic, u prvim redovima su bili Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Vojin Ćetković, Rade Šerbedžija, Dragan Petrović, Seka Sabljić, Anica Dobra...

Poslednji pljesak legendarnoj divi jugoslavenske kinematografije upućen je uz pjesmu Arsena Dedića. Rade Šerbedžija nije mogao izdržati da ne pusti suzu za svojom prijateljicom, bolno, u tišini. U jednom trenutku, piše Blic, slavni glumac više nije mogao stajati na nogama.

Glumica Anica Dobra, rasplakala se na sceni Zvezdara teatra, gdje je održana komemoracija, opraštajući se od Milene Dravić.

"Rekla sam da nećeš ti nigdje otići, ali, trebalo je da te poslušam", kazala je prisjećajući se kad joj je Milena željela dati fotografije na kojima su njih dvije zajedno snimljene.

"Milena, svašta imam još da ti kažem a nisam stigla. Već si otputovala. Ali htela sam da ti kažem: Volim te Milena, jedna, jedina Milena", jecala je Anica Dobra.

Kako prenosi Blic, dramski pisac i scenarist Dušan Kovačević kazao je: "Ako ste se rodili sa velikim darom za glumu i velikom ljepotom, ime vam je Milena Dravić... Nije bilo ljepšeg i dostojanstvenijeg para od nje i Dragana. Danas dvije i pol godine od njihovog rastanka sastat će se ponovo na mjestu koje postoji za najveće ljubavi kakva je bila njihova. Život je bol i mi se privikavamo na bol, ali boli. Tako je bilo i kad je Milena otišla. Zato danas imamo snage samo za dvije riječi: Zbogom, Milena".

Milena Dravić preminula je 14. listopada u 79. godini nakon duge i teške bolesti, sa kojom se borila od smrti supruga Dragana Nikolića. Bit će pokopana danas u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.