Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4
Sutra: 8° 8° 4
20. siječnja 2020.
Neuspješna kampanja

Gillete u novoj reklami uzeo plus size manekenku. Hejteri ih doslovno razapeli

Foto: instagram
Foto: instagram
Autor:
Objavljeno: 17. travanj 2019. u 7:48 2019-04-17T07:48:22+02:00

Nedavno je Gillette Venus podijelio fotografiju plus size modela Anne O’Brien, pokušavajući slaviti različitost. Na fotografiji manekenka pozira u bikiniju dok izlazi iz mora i poručuje:

- Idite tamo i ubijte dan!

Međutim, fotografije 34-godišnjeg modela, koje su podijeljene uz objavu na Twitteru i drugim društvenim mrežama, od sljedbenika su dočekane »na nož«. Naime brojni sljedbenici kritizirali su kako je Gillette pretjerao te kako promiče nezdrav način života baš kao što to čine agencije kad promoviraju svoje proizvode sa premršavim modelima.

ff

Hejteri su bili prilično brutalni te model uspoređivali s kitom.

Uslijedio je niz neugodnih kometara među kojima i onih s niskom razinom tolerancije i pristojnosti: »Sviđa mi se što Gillette štedi kita. Peta bi se trebao uključiti u ovu kampanju« , »koliko britvica treba za ovo«...

Sljedbenici su optužili Gillete i za promicanje pretilosti. Tek poneke su žene komentirale kako je to lijepo i hrabro izlaganje od strane menekenke.

fft

Anna inače vodi svoj online blog pod nazivom Glitter + Lazers gdje promovira različite proizvode. Tvrdi kako je u svojim objavama uvijek krajnje objektivna, te kako se njeno mišljenje i ocjena ničim ne mogu kupiti.

– Srcem vodim svoju online osobnost i ne može me se kupiti. Svaka suradnja dolazi s upozorenjem - pisat ću ono u što vjerujem.

ddd

Vezano uz objavu Gillette Venus, Anna se jučer oglasila na Instagramu, komentirajući kako je dobro unatoč svemu što se dogodilo u posljednjih pet dana otkako je objavljena sporna objava.

da

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.