Mnoštvo gostiju

Dobar provod na Kvarneru: Brojni hoteli, restorani i kafići opet su pucali po šavovima

Edi Prodan

Ma koliko ga ponekad kudili, Kvarner je u hrvatskim, pa i mediteranskim, okvirima ipak mjera za dobar provod, adresa kojoj ćemo povjeriti svoje posebne trenutke u životu.



S obzirom da je dobro »padao« jer se moglo feštati od petka poslijepodne pa sve do mamurnih kavica u ponedjeljak u jutro, ovogodišnji doček Nove godine privukao je na Kvarner iznimno mnoštvo gostiju.


Rekordi su, kao uostalom čitave 2017. godine, padali poput čunjeva. Otvoreni su hoteli odlično poslovali, restorani koje je dodatno napunilo domicilno stanovništvo još i bolje. K tome, kad je u pitanju gastronomska scena Kvarnera sasvim je sigurno riječ o jednoj od najprivlačnijih u čitavoj Hrvatskoj.


Niska od dvadesetak restorana – od Bevande, Commodorea, Aristona, Vile Kapetanović, Navisa – da istaknemo samo neke od njih, je uistinu posebna, k tome u njima je doček bio naglašeno temperamentan i zanimljiv.




K tome riječ je o ugostiteljskim objektima koje krasi cjelogodišnje poslovanje što je organizacijski i financijski znatno teže od sezonskih, ljetnih bljeskova. No to s druge strane donosi ugled i respekt gostiju tako da ne čudi kako je potez od Mošćeničke Drage do Novog Vinodolskog bio prepun gostiju.



Kako se pak na samoj silvestarskoj večeri moglo vidjeti – jako zadovoljnih i razdraganih. Južina koja inače smeta dobroj volji većine populacije nije naprosto mogla biti jača od vrhunskih enogastronomskih iskoraka i dobre glazbe.


Ma koliko ga ponekad kudili, Kvarner je u hrvatskim, pa i mediteranskim, okvirima ipak mjera za dobar provod, adresa kojoj ćemo povjeriti svoje posebne trenutke u životu.