Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 14° 4
Sutra: 14° 14° 4
21. travnja 2019.
Lider benda U2

Bono svratio na Palmižanu: Pjevač održao obećanje pa opet blagovao kod Zirojevića, a evo i što se jelo

Foto Facebook
Foto Facebook
Autor:
Objavljeno: 9. kolovoz 2018. u 19:38 2018-08-09T19:38:00+02:00

Što se jelo? Između ostalog i malo svježih kamenica za predjelo, dimljeni tartar od tune, svježa tuna punjene gušćom jetrom, pa onda carpaccio od sabljarke s pepelom od maslina i polusušenom rajčicom koji je i zadnji put oduševio lidera U2 benda. A gdje su još škampi na buzaru, makaruni s vrganjima i kozicama, cannelloni punjeni raguom od hobotnice….

Nakon današnjeg dana nikakve dileme nema; Bono Vox, lider grupe U2, čovjek je od riječi! Ili, kako to kaže naš kulinarski virtuoz Hrvoje Zirojević, Bono Vox je čovik od riči! Da nije, ne bi ispunio obećanje dano prije dvije godine, pa i opet pristao na Hvar, odnosno na Palmižanu da bi u sjeo u restoran Lagnini i jednostavno uživao u jelu što ga spraviti zna Zirojević.

Elem, prvi put je možda i bilo slučajno. Drugi put tu nema biti što nego sušta namjera. Kada se preklani oduševio obrokom što ga je Zirojević spravio a da pojma nije imao tko mu to u restoranu sjedi, obećao je da će navratiti i opet kad bude u blizini. I evo ga, dogodilo se. Jedina je razlika ta što je ovaj put Bono odmah pitao za chefa. A onda je deset ljudi sjelo, jelo i, po želji Bona Voxa, pilo autohtona hvarska vina. Što se jelo? Između ostalog i malo svježih kamenica za predjelo, dimljeni tartar od tune, svježa tuna punjene gušćom jetrom, pa onda carpaccio od sabljarke s pepelom od maslina i polusušenom rajčicom koji je i zadnji put oduševio lidera U2 benda. A gdje su još škampi na buzaru, makaruni s vrganjima i kozicama, cannelloni punjeni raguom od hobotnice….

-Istina, došao je, ugodno me iznenadio. Očito mu ti okusi pašu. Zagrlili smo se, palo je fotografiranje, kazao je da je hrana bila fantastična kao i zadnji put – veli nam Zirojević.

Zadržao se Bono za ručkom nekih sat i pol. Uspjeli su u Lagniniju i sačuvati mu privatnost, kako osoblje tako i nazočni gosti. Da je navratio objavili su tek kad je otišao. No, nije važno to, važno je da je održao obećanje, a kako je krenulo bit će njega u Zirojevića i u nas, a jela radi, i još koji put.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš