Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. siječnja 2020.
Pobjednik showa Nove TV

Intervju Saša Lozar: Imitacija će postati dio mojih nastupa, ali o preodijevanju u ženu nisam razmišljao

Foto Nova TV
Foto Nova TV
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2015. u 20:56 2015-12-11T20:56:00+01:00

Sa svakim novim projektom čovjek upozna neki novi dio sebe pa tako i ja. Drago mi je da sam veselio ljude pred TV-om. Volim glazbu i pjevanje i to će zauvijek ostati tako i iz toga proizlazi sve ostalo 

 Showom Tvoje lice zvuči poznato Saša Lozar vratio se tamo gdje je i počeo, na Novu TV. Pod lupu javnosti došao je krajem 2003. kao finalist realityja Story Supernova Music Talents nakon kojeg je bio član prvog hrvatskog boy benda. Nakon toga se okreće samostalnoj karijeri. Trenutno nastupa sa svojim bendom i radi kao radijski voditelj na radiju Antena Zagreb. 

Već u prvoj emisiji gledatelje je oduševio kao Maja Blagdan, a bio je još Elton John, Jelena Rozga, Taylor Swift, Alice Cooper, Eurythmics, Vanilla Ice, Leann Rimes i Rod Stewart, a pamtit će se njegovi nastupi u liku Louisa Prime i Arethe Franklin, dok si je nastupom u finalu kao Beyonce s pjesmom »Sweet Dreams« priskrbio četvrtu pobjedu u showu i okrunio se titulom najboljeg imitatora ove sezone.

Što nakon pobjede u showu Tvoje lice zvuči poznato? Hoćete li na neki način iskoristiti novostečenu popularnost?

– Nakon pobjede će svi koji su do sada uživali u mojim transformacijama nedjeljom, uživati u obradi Runjićeve Molitve za Magdalenu koja uskoro dolazi na sve radiopostaje. Pjesma koja se u novom ruhu s gudačima i harfom lijepo uklopila u ovo predblagdansko vrijeme. Početkom godine planiram održati nastup u Lisinskom za Maskenbal 6. veljače te svoj samostalni koncert u travnju. Kako sam ove godine imao dobar zamah pripremio sam još jedan singl koji ću objaviti u isto vrijeme kada i održati samostalni koncert.

»Lijana i Dafinka« 

Što vam je donijelo sudjelovanje u showu Nove TV? Jesu li možda počeli dolaziti pozivi za gostovanja?
– Gostovanja i nastupa je uvijek bilo i bit će. Sa svojim bendom imam super repertoar i ovo će ga iskustvo samo obogatiti kako bi na koncertima bilo još zabavnije.

Posebno dobro slagali ste se s Lukom Bulićem. Hoćete li možda nastaviti suradnju kao »Lijana i Dafinka«?
– Od nas dvojice nikad ne znaš što se može očekivati. Ti likovi su nastali u trenu i eksplodirali na sveopće oduševljenje.

Publika je kroz ovaj show upoznala posve novog Sašu Lozara. Jeste li možda i sami upoznali nekog novog Sašu?
– Sa svakim novim projektom čovjek upozna neki novi dio sebe pa tako i ja. Drago mi je da sam veselio ljude pred TV-om. Volim glazbu i pjevanje i to će zauvijek ostati tako i iz toga proizlazi sve ostalo.

Koji bi nastup izdvojili kao najdraži, a koja vam je transformacija bila najteža?
– Najviše sam uživao ulozi Louisa Prime i Arethe Franklin, a možda najnapornija je bila finalna točka to jest Beyonce. Trenirao sam pjevati uz toliko plesa danima!

Čiji vas je tuđi nastup posebno oduševio?
– Oduševio me talent Luke Bulića, dobrota Dušana Bućana, vokal Maje Posavec, ludost Maje Šuput, jedinstvenost Renate Sabljak i duhovitost i twerkanje Ivana Šarića.
Nakon ovog iskustva razmišljate li možda da se okušate i na kazališnim daskama. Možda u nekom mjuziklu?
– Za dobru i kvalitetnu suradnju su vrata uvijek otvorena.

Posebno ste oduševili transformirajući se u žene. Razmišljate li možda da napravite neki takav show program s imitacijama i krenete na turneju Hrvatskom?
– Imitacije će biti dio mog programa, ali na odijevanje u žene nisam pomišljao.

Molitva za Magdalenu 

Radite i kao radijski voditelj. Kako je došlo do tog angažmana? Što najviše volite na svom poslu? 

– Do te suradnje je došlo na poziv jedne kolegice i tako sam otkrio radio kao jedan vrlo interesantan medij. Bio sam dio odlične ekipe s Narodnog Radija, Totalnog Fm-a i sada najslušanije postaje u Zagrebu Antene Zagreb. Veseli me sloboda i kreativnost i super kolege kao što je moja producentica Ana Junger.

Važno je napomenuti da sam počašćen i nagradom za radijskog voditelja na Weekend media festivalu u Rovinju, u društvu Barbare Kolar.
Prošlogodišnja sudionica TLZP-a Renata Končić dobila je angažman kao voditeljica In Magazina. Biste li pristali biti voditelj neke televizijske emisije? Kakva bi to emisija bila?

– Prvenstveno sam uvijek za pjevanje, ali kao i kod mjuzikla, vrata za dobre suradnje su uvijek otvorena.
Veselite se obradi Oliverove »Molitve za Magdalenu«. U kojoj je to fazi i zašto baš ta pjesma?

– To je pjesma koja je obilježila početak moje karijere i emotivno sam vezan uz nju. Oduvijek sam je želio snimiti u studiju i sad se pružila prilika da se s talentiranim Zvjezdanom Ružićem i Filipom Vidovićem u Morris Studiu to i ostvari.

Planirate li na taj način obraditi i objaviti još neku pjesmu? 

– Kao što sam već ranije rekao trenutačno planiram koncert u Lisinskom u sklopu Plesa pod Maskama i samostalni koncert u proljeće i predstavljanje još jedne nove pjesme u suradnji sa Srđanom Sekulovićem Skansijem, a vjerujem da će se dogoditi još kakva suradnja u međuvremenu.
Kada možemo očekivati vaš novi album? 
– Moj izdavač Agapa i ja radimo na tome da to bude iduće godine. Trenutačno prikupljamo materijal i snimamo.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.