Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Humanitarni kalendar

Riječki dečki 2014.: Sinergija dobrih vibri

Belfast Food / Snimio Vedran KARUZA
Belfast Food / Snimio Vedran KARUZA
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2013. u 22:00 2013-06-14T22:00:00+02:00

Kako je pozornica najbolje mjesto za fotografiranje glazbenika, svi će se okupiti u srijedu, 19. lipnja, od 21 sat na humanitarnom koncertu na krovu Tower centra Rijeka te zajedno s publikom postati dio prepoznatljivog riječkog kalendara sa srcem

RIJEKA Belfast Food, En Face, My Buddy Moose, Marinada, klapa, Nevera, Voljen Grbac, Dražen Turina Šajeta i bend The Shaiones, Marko Tolja, Alen Polić i Sunshine bend te grupa Padre, ovogodišnji su sudionici poznatog humanitarnog kalendara »Riječki dečki«.

Kalendar koji je dosad ugostio tristotinjak »riječkih dečki«, ove će godine ponovno ugostiti glazbenike, no na drugačiji način nego što je to bilo prijašnjih godina.

Naime, tema izdanja za 2014. godinu sažeta je sloganom »Poveži se!«, a fotografije će biti snimljene tijekom koncerta na krovu Tower centra u srijedu 19. lipnja s početkom u 21 sat. 

 Bolji, jači, uspješniji

– Potrudili smo se da osamnaesto izdanje kalendara bude posebno i jedinstveno te će ugostiti i povezati poznate riječke glazbenike svih žanrova, od klasike do rocka. Kako je pozornica najbolje mjesto za fotografiranje glazbenika, svi će se okupiti u srijedu, 19. lipnja od 21 sat na humanitarnom koncertu na krovu Tower centra Rijeka te zajedno s publikom postati dio kalendara sa srcem. Tema »Poveži se!« govori o sinergiji, slozi, povezanosti. Ovo će zasigurno biti koncert koji će okupiti najviše muškaraca željnih dobre svirke na pozornici, ali i najviše žena u publici, poručila je Dunja Pavešić, idejna začetnica i kreativna direktorica kalendara »Riječki dečki«. 

  Riječki glazbenici svirat će samostalno, ali i u raznim kombinacijama, cijena ulaznice je deset kuna, a za tu priliku bit će postavljen i šank. 

  – Mene stalno drži ideja da se svi možemo povezati i tako biti bolji, jači, pa i uspješniji. Leonora Surian je još prije dvije godine dala ideju za ovakvu temu kalendara, što se svima u Udruzi i oko nje dopalo, a sada je došlo vrijeme da se ta ideja i realizira. Svi riječki bendovi i glazbenici koji su mogli, odazvali su se našem pozivu i postat će dio jedinstvenog, jedinog i neponovljivog koncerta na krovu Tower centra s predivnim noćnim pogledom na Rijeku. Na koncertu će svi izvoditi svoje stvari, a neki nekima i gostovati na sceni. Izbor glazbenika je zanimljiv i iako su svi različiti, kao i sve u životu, odlučili smo povezati te različitosti, pokazati kako je sinergija bitna i kako takav koncert može biti dobra stvar, objašnjava Dunja Pavešić. 

 I publika na kalendaru

Za vrijeme koncerta realizirat će se fotografije za kalendar koji će snimati više fotografa koji će na taj način također povezati. 
 

– Ovo je zajednička priča, svi sudionici kalendara svih ovih osamnaest godina, njih više od 300, svi kupci i obožavatelji kalendara, fotografi, dizajneri, prodavači-volonteri, svi oni nose ovaj projekt. Tako da vjerujem da će se Riječani uključiti i doći na koncert i tako biti sudionici nastanka ovog kalendara. Planiramo da kalendar, osim 12 mjeseci, ima i nekoliko stranica sa snimkama publike s koncerta, bit će to svojevrsni dokumentarni album, fotozapis s lica mjesta. Očekujemo publiku i obećavamo dobro druženje i zabavu, poručila je Dunja Pavešić, idejna začetnica i kreativna direktorica kalendara »Riječki dečki«. 

  Cjelokupan iznos tradicionalno je namijenjen Dječjem domu Oštro-Kraljevica. Prvi kalendar »Riječki dečki« izdan je 1996. godine, a do danas je u njemu sudjelovalo više od 300 sudionika. Godine 2010. osnovana je i udruga Riječi dečki koja putem promotivnih akcija, priredbi, susreta i organiziranja događanja prikuplja novčana i druga sredstva za pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.