Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
7. prosinca 2019.
Dobrotvorna večera

Zaklada MusiCares osobom godine prolasila Lionela Richieja

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 15. veljača 2016. u 9:42 2016-02-15T09:42:10+01:00

Richie je priznanje zaslužio zahvaljujući svojim umjetničkim uspjesima i postignućima, a nagrađen je i zbog dugogodišnjeg humanitarnog rada

Slavni američki pjevač Lionel Richie proglašen je osobom godine prema izboru humanitarne zaklade MusiCares koja skrbi o potrebitim glazbenicima. Nagrada mu je uručena dva dana uoči dodjele Grammyja, na 26. dobrotvornoj večeri na kojoj su prikupljana sredstva za pomoć organizaciji koja se brine za glazbenike s financijskim, zdravstvenim i osobnim problemima. Richie je priznanje zaslužio zahvaljujući svojim umjetničkim uspjesima i postignućima, a nagrađen je i zbog dugogodišnjeg humanitarnog rada i potpore brojnih udruga koje skrbe o oboljelima od AIDS-a, bore se za prava žena, protiv trgovanja ljudima i slično.

Svečanost održana proteklog vikenda u Los Angelesu započela je dražbom na kojoj su ponuđene brojne zanimljive memorabilije poznatih glazbenika, a potom je uslijedio koncert na kojem su nastupili brojni Grammyjima nagrađivani glazbenici kao što su: Yolanda Adams, Dave Grohl, Lenny Kravitz, John Legend, Rihanna, The Roots, Usher, Pharrell Williams, Stevie Wonder, Ellie Goulding i drugi. Dodjela nagrade za osobu godine prema izboru zaklade MusiCares jedan je od najprestižnijih događaja u tjednu uoči dodjele nagrade Grammy.

Ovogodišnja, 58. dodjela bit će održana danas u Staples Centru.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.