Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
26. siječnja 2020.
Modno snimanje

Vogue otkrio Pag: Listopadsko izdanje modnog magazina ima editorijal snimljen na našem otoku

Vogue otkrio Pag: Listopadsko izdanje modnog magazina ima editorijal snimljen na našem otoku
Vogue otkrio Pag: Listopadsko izdanje modnog magazina ima editorijal snimljen na našem otoku
Autor:
Objavljeno: 8. listopad 2016. u 18:57 2016-10-08T18:57:57+02:00

Listopadsko izdanje Vogue Latin America, zahvaljujući suradnji s hrvatskim fotografom Jakovom Baričićem, donosi modni editorijal sniman na otoku Pagu,  a u glavnoj ulozi bila je Rose Gilroy, kći Rene Russo i Dana Gilroyja

RIJEKA Nakon što su prirodni kameniti pejzaži i plaže na osami prošle godine poslužili kao scenografija za modni editorijal objavljen u Vogueu za ukrajinsko i rusko tržište, listopadsko izdanje Vogue Latin America na svojim stranicama opet donosi modni editorijal sniman ovog ljeta na otoku Pagu. Naime, u suradnji s hrvatskim fotografom Jakovom Baričićem, Turistička zajednica grada Novalje i ove godine je ugostila i organizirala snimanje modnog editorijala za svjetski poznati modni časopis.

Ovo je samo prvi dio beauty editorijala, dok nastavak priče slijedi u ožujku 2017. godine, kada će biti objavljen veliki fashion editorijal na 8 stranica.

Idealna kulisa

Sedmodnevno snimanje tijekom kolovoza odvijalo se na plaži Beriknica u Metajni i na rijeci Zrmanji, a u glavnoj ulozi bila je 23-godišnja manekenka Rose Gilroy, kći poznate glumice Rene Russo i redatelja Dana Gilroyja, inače članica agencije Elite Model Management. Za make up se pobrinula Alexa Rodulfo, koja je sa svojim »sljedbenicima« na Instagramu podijelila nekoliko fotografija s otoka Paga i Zrmanje, dok je za styling bio zadužen David Gomez.

Nova generacija modela

Manekenka Rose Gilroy dio je nove generacije modela među kojima su i Gigi Hadid, Kendall Jenner, Kaia Gerber i Georgia May Jagger. Ugovor s agencijom Elite Model Management potpisala je proteklog ljeta. A kako se našla u svijetu manekenstva? Nakon što je diplomirala političke znanosti i psihologiju, poželjela se baviti nečim kreativnim.

– Majka me oduvijek učila da je znanje važno, pa sam četiri godine provela učeći. Sada je vrijeme da radim nešto drugo. Uživam u društvu kreativnih ljudi koji me okružuju – kazala je Gilroy za srpanjsko izdanje magazina Vogue.

Kako je došlo do suradnje, otkrila nam je Marina Sćiran Rizner, direktorica turističke zajednice Grada Novalje.
– Prošle godine me kontaktirao fotograf Jakov Baričić koji je dogovorio snimanje za modni magazin Vogue za ukrajinsko i rusko tržište. Već je prilikom sklapanja ugovora inzistirao da snimanje odradi u Hrvatskoj i poželio je da to bude otok Pag.

Dogovorili smo lokaciju snimanja i organizaciju dodatnih sadržaja. Nakon što je ove godine uredinicima izdanja za Latinsku Ameriku pokazao fotografije plaže Berkinica kod Metajne, poželjeli su i da se ovo snimanje odradi u Novalji, ispričala nam je Šćiran Rizner koja je za modnu ekipu organizirala sedmodnevni boravak, odlazak na Zrmanju, ali i prijevoz gliserom do plaže koja je pješice teško dostupna.

Najbolje čuvana tajna

Make up artistica Alexa Rodulfo koja je bila zadužena za šminku Rose Gilroy već jedanaest godina živi u New Yorku odakle se doselila iz rodnog Meksika. Šminkala je Ivanku Trump, Margheritu Missoni, Lauren Santo Domingo, Carolinu Herrera i Wendi Murdoch, a 2006.

Vogue ju je proglasio najtraženijom make up artisticom njujorške društvene scene. Slično mišljenje imali su i novinari lista Le Figaro koji je nazivaju »najbolje čuvanom tajnom« njujorške društvene scene. Šminkala je za više izdanja Voguea i Harper's Bazaara. A sudeći po Instagram objavama, ljepote Paga su je oduševile.

Oduševljeni gosti

Osim na plaži Berkinici, snimanje se odvijalo na gradskoj plaži u Novalji, a fotografije su upravo objavljene u listopadskom izdanju Vogue Latinska Amerika.

– Odveli smo ih u razgledavanje Vrtova lunjskih maslina, posjetili su siranu Gligora, a stilist David je posjetio i Zrće, oduševio ih je hotel i vinski podrum Boškinac, čije im se vino jako dopalo. Bili su oduševljeni domaćom hranom i smještajem koji im je bio osiguran u hotelu »Terra«. Pokazali su zanimanje za ovdašnji način života te tradicionalne običaje i arhitekturu – ispričala je Šćiran Rizner te dodala da je ovo bio prvi posjet Hrvatskoj te su izrazili želju za ponovni dolazak u privatnom aranžmanu.
– S obzirom na prisutnost Voguea u mnogim zemljama, ovaj projekt izvrsna je promidžba Novalje i otoka Paga kao turističke destinacije na raznim stranama svijeta – zaključila je Šćiran Rizner.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu