Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 4° 1
Sutra: 4° 4° 1
19. siječnja 2019.
Nove kolekcije

Sto nijansi crvene: Tjedan mode u Parizu u znaku "vatrenih" kreacija

Elie Saab / Reuters
Elie Saab / Reuters
Autor:
Objavljeno: 8. ožujak 2016. u 10:37 2016-03-08T10:37:26+01:00

Brojni su dizajneri u nove kolekcije utkali kreacije u crvenoj boji

Ako je suditi po dosad viđenome na Tjednu mode u Parizu koji traje još sutra, pred nama je vatrena jesen. Naime, brojni su dizajneri u svoje nove kolekcije za sezonu jesen/zima 2016./2017. utkali kreacije u crvenoj boji, a posebno se izdvoji švicarski dizajner Albert Kriemler koji je u novoj ready-to-wear kolekciji za modnu kuću Akris ponudio kapute, haljine, jakne, čizme, torbice u različitim nijansama crvene boje.

Svoje modele, podjednako muške i ženske, u crveno je zaogrnuo i dizajner Andreas Kronthaler, autor ready-to-wear kolekcije za modnu kuću njegove supruge Vivienne Westwood. U dugačkoj, lepršavoj haljini bordo nijanse modnom je pistom prošetala i manekenka na reviji libanonskog dizajnera Elieja Saaba, a predimenzioniranu, i vjerojatno vrlo toplu kreaciju crvene boje za sljedeće je zimske dane ponudila i Stella McCartney.

Crvene je, u tragovima, bilo i na reviji nizozemske dizajnerice Esther Louise Dorhout Mees, a dominantno tamnu kolekciju crvenim komadima i modnim dodacima razbio je i singapurski dizajner Andrew GN.

Crvenih detalja poput šalova i torbica, ali i kaputa, bilo je i na reviji Diora za koju su zaslužni dizajneri Serge Ruffieux i Lucie Meier. Korak dalje otišao je japanski dizajner Yoshiyuki Miyamae, kreator za modnu kuću Issey Miyake, čija se šarolika kolekcija pod imenom »Beyond« sastoji od trodimenzionalnih kreacija izrađenih od tkanina nastalih procesom pečenja u pećnici.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka