Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 7° 1
Sutra: 7° 7° 1
18. siječnja 2020.
Revija u prostoru HND-a

foto Crno-bijeli svijet ELFS-a: Poznati dvojac predstavlja novu kolekciju

Foto Boris ŠTAJDUHAR
Foto Boris ŠTAJDUHAR
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2019. u 7:40 2019-10-03T07:40:21+02:00

Žensku kolekciju za nadolazeću jesen i zimu predstavit će samostalnom revijom u četvrtak, 10. listopada, kada će prostorije najstarijeg profesionalnog udruženja hrvatskih novinara i fotoreportera pokazati pomalo drugačiju viziju dvojca koji već petnaest godina suvereno vlada domaćom i regionalnom modnom scenom

RIJEKA Hrvatsko novinarsko društvo u Zagrebu uskoro će postati kulisom još jednog posebnog modnog druženja pod kreativnom palicom dvojca ELFS.

Žensku kolekciju za nadolazeću jesen i zimu predstavit će samostalnom revijom u četvrtak, 10. listopada, kada će prostorije najstarijeg profesionalnog udruženja hrvatskih novinara i fotoreportera pokazati pomalo drugačiju viziju dvojca koji već petnaest godina suvereno vlada domaćom i regionalnom modnom scenom.

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

– Unazad nekoliko sezona kolekcije predstavljamo revijama salonskog tipa. Pažljivo smo birali prostore koji izgledaju veličanstveno i iza kojih stoje godine povijesti i kulture. Hrvatsko novinarsko društvo jedno je od najstarijih profesionalnih udruženja u Hrvatskoj, a ovalna sala ima sve ono što smo tražili – posebnu priču i interijer koji će, vjerujemo, oduševiti i naše goste.

Također, na ovaj smo način htjeli odati počast svim novinarima i fotoreporterima koji su godinama pratili naš rad i prenosili našu priču, otkrili su nam Ivan Tandarić i Aleksandar Šekuljica.

Reviju najavljuje posebna kampanja: pred objektiv kamere Borisa Štajduhara, legende hrvatske fotografije, stala je Lilia van Lit, a crno-bijele fotografije dio su pomalo drugačije modne priče radnog naziva FW19 kojom ELFSI najavljuju najnoviju kolekciju i druženje.

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

– Boris je legenda hrvatske fotografije i kad smo odlučili da ovu kolekciju želimo prezentirati na malo drugačiji način i napraviti svojevrsni odmak od našeg prepoznatljivom vizualnog smjera, odmah smo se sjetili njegovog imena.

Znamo se već dugi niz godina i znali smo da će ova suradnja rezultirati vrhunskim art fotografijama i pokazati neko novo lice brenda ELFS. Mislimo da smo postigli ono što smo željeli, a drago nam je što su to prepoznali i naši kupci te prijatelji, sudeći prema brojnim pozitivnim reakcijama, dodali su.

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

Iako su upotreba crne boje i tamnijih tonova klasičan odabir za kolekcije odjeće namijenjene za hladnije dane, ovi su tonovi za Aleksandra Šekuljicu i Ivana Tandarića novina i svojevrsni zaokret, baš kao i upotreba crno-bijelih fotografija za prezentaciju same kolekcije.

FW19 modnim rječnikom najbolje opisuju suprotstavljenost i naglašenost u više smjerova. Predimenzionirani rukavi ističu ramena, a dramatičnost i romantičnost dodatno su naglašeni odabirom tkanina i boja.

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

Suprotstavljenost je vidljiva u raskošnosti i buntovnosti te otmjenosti i eklektici, a dvojac ni ovog puta nije bježao od logomanije kojom se igraju od samih početaka. Ona nikada nije bila eksplicitnija, ali istovremeno i suptilnija, ovisno o grupi odjevnih predmeta, a dopušta i potiče individualnost te interpretaciju kolekcije vlastitim stilskim potpisom.

– Poigravali smo se konstrukcijom pa bismo svakako izdvojili haljine predimenzioniranih ramena. Izdvojili bismo i torbicu od kroko kože s ručkama protkanim logotipovima kao neizostavni modni dodatak, govoreći o ključnim komadima nove kolekcije rekli su dizajneri.

Na pisti Hrvatskog novinarskog društva u Zagrebu bit će predstavljeno tridesetak modela, a upravo je tamo snimljena i najavna kampanja. Lilia van Lit članica je Talia Models, šminku i frizuru potpisuje Marko Tolić, a styling Iva Gradišer.

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

ELFS, revija / Foto Boris ŠTAJDUHAR

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.