Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
22. studenoga 2019.
Na početku sezone

Mađioničarski spektakl u Kalvariji 19. rujna

Foto S: DRECHSLER
Foto S: DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 17. rujan 2015. u 15:49 2015-09-17T15:49:00+02:00

RIJEKA Pod motom »Samo je 1 pravi izbor - Kalvarija 8« najavljena je 15. sezona u Kulturnom centru Kalvarija. Sezona će biti otvorena ove subote, 19. rujna, u 21 sat premijerom mađioničarskog spektakla »Omađijaj me 2« Andreja Škedela. Nova sezona u KUC-u Kalvarija predstavljena je na neuobičajeni način. Umjesto nabrajanja naslova koji će biti izvedeni u sezoni, Bojan Lakoš osvrnuo se na 15. godina Kalvarije i trenutačnu situaciju. U prisustvu »zaštitara«, on je čitao govor u maniri onih političkih koji su prepuni ispraznih fraza. Između ostalog, Lakoš je naglasio:

– Već 15. godinu Ri Teatar nastoji zaštititi svoje tekovine i pokazati snagu u kulturnom životu grada Rijeke, unatoč svim nedaćama koje su se nadvile nad kulturno-umjetničkom djelatnošću našeg teatra... Duboko vjerujemo da je za radne ljude ovoga grada i poštenu inteligenciju, rad našeg kazališta ocijenjen kao kap kiše nakon duge suše i nadamo se da ni ove sezone nećemo iznevjeriti svekoliko građanstvo – zaključio je Lakoš. 

Njegov govor nekoliko je puta prekidao »prosvjednik« Mićo Antolović, koji je Ri Teatru prigovorio da je premalo kritičan i zašto ne postavi predstavu pod naslovom »Korzo 16«, što je adresa Grada Rijeke koji već četiri godine ne sufinancira programe Ri Teatra. Antolović je prozvao i udrugu »Drugo more« koja od Grada dobiva značajna sredstva te je zaključio da je ova udruga plaćena da ne bude kritička, dok KUC Kalvarija još od svojih sredstava financira i uređenje prostora. U jednom trenutku »zaštitari«, zapravo glumci Ri Teatra, izveli su Miću Antolovića iz INFO centra na Korzu u kojemu je održana konferencija za medije. Na novinarsko pitanje o konkretnoj najavi sezone, Bojan Lakoš samo je kratko odgovorio u stilu političkih govora kojima se ništa ne kaže... 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.