Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
14. studenoga 2019.
Za svakog ponešto

Ljeto u Ljetnom pivskom vrtu Guver: Pivo i dobra glazba u samom srcu Rijeke

Matija Dedić i Zoran Predin / Foto Igor Kralj/PIXSELL
Matija Dedić i Zoran Predin / Foto Igor Kralj/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 14. lipanj 2016. u 17:45 2016-06-14T17:45:21+02:00

Ljeto u Guveru, koje će se drugu godinu za redom odvijati u Ljetnom pivskom vrtu Guver u dvorištu Pomorskog i povijesnog muzeja, započet će ovog petka BEERanjem, najznačajnijim pivskim festivalom u Hrvatskoj. Događanje će okupiti dosad najveći broj pivovara, točnije više od 30 domaćih i sedam stranih pivovara. Prvi će put na jednom pivskom festivalu u Hrvatskoj piva osim posjetitelja ocjenjivati i stručni žiri.

BEERanje je na rasporedu u petak i subotu. Prvog će dana biti otvorena i izložba pivskih etiketa u atriju muzejske zgrade autora Zdenka Krištafora, a nakon prijenosa nogometne utakmicu između Hrvatske i Češke, u Ljetnom pivskom vrtu nastupit će Big bend Josipa Forenbachera i DJ Andrej Burić, a drugog dana slovenski jazz sastav Divje jezero i DJ Voljen Korić.

Okusi različitosti

Osim BEERanja, osobitost ovogodišnjeg programa predstavljaju »Okusi različitosti (s lukom)« u sklopu kojih će na inovativan način biti povezana riječka povijest i moderno doba. Bit će predstavljene zemlje koje su u određenom trenutku i na određeni način upravljale Rijekom – Italija, Mađarska, Austrija, Francuska, Srbija i Njemačka.

– Poznata masterchefica Srđana Jevtić sljubljuje tradicionalni street food tih naroda (koji u sebi sadrži neku verziju luka) s proizvodima njihovih najboljih pivovara dok istovremeno uživamo u modernoj glazbi tih zemalja i gledamo projekcije povijesnih fotografija odnosno fotografija muzejskih eksponata povezanih uz to određeno povijesno razdoblje, objašnjavaju organizatori.

U lipnju će u vrtu Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja biti obilježen i Svjetski dan glazbe uz nastup trija Chui, a na programu je i Vintage festival.

Tragovi u sjeti

Od ostalih sadržaja svakako se izdvaja koncert »Tragovi u sjeti 2« Matije Dedića i Zorana Predina koji je na rasporedu 9. srpnja. Sljedećeg mjeseca u sklopu Ljeta na Guveru bit će prikazana i virtualna izložba »120 godina Guvernerove palače« te gostujuće mađarske izložbe »Kada rijeka postaje more« i talijanske izložbe »Gusari našega mora«. U planu je i program Okusi različitosti (s lukom) te projekcije filmova s Liburnija film festivala.

Posjetitelje očekuju i koncerti riječke grupe Marinada, Bruno Mičetić Trija, novozelandskog glazbenika Delaneyja Davidsona i talijanskog kvarteta Stefano Bedetti Organ Group. Kolovoz je rezerviran za program Okusi različitosti (s lukom), projekcije filmova s Liburnija Film Festivala, obilježavanje Međunarodnog dana piva, Međunarodno debatno natjecanje, gastro show Večera s Guverom itd.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.