Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. studenoga 2019.
Sinteza umjetnosti

Ljeto na ljetnoj: Novo, bogatije ruho Cabareta à la carte

Ljeto na ljetnoj: Novo, bogatije ruho Cabareta à la carte
Ljeto na ljetnoj: Novo, bogatije ruho Cabareta à la carte
Autor:
Objavljeno: 28. lipanj 2016. u 8:22 2016-06-28T08:22:00+02:00

Program uključuje hitove iz najpoznatnijih mjuzikala, kao i jazz standarde, ples, step, dinamične promjene kostima i radnje

Ljubav za glazbenim repertoarom uglavnom iz 40-ih, 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, plesom i stepom iz tog doba bila je glavni pokretač i motivacija pri osmišljavanju i razradi detalja programa. Ovo je program koji je s puno ljubavi i u više gradova Hrvatske nastajao kroz tri godine i koji prvi put izlazi u ovom ruhu upravo u Opatiji, otkrila nam je Lela Kaplowitz.

Ovaj multimedijalni, interaktivni, pjevačko-plesni program koji je u prvobitnom izdanju bio uspješno izvođen prošlog ljeta u Rovinju, opatijsku će Ljetnu pozornicu pretvoriti u kazalište, koristeći rasvjetu, kostime, projekciju i scenografiju za što potpuniji doživljaj.

– Zanimljivost ovog programa je upravo sinteza različitih umjetnosti – od jazz glazbenika preko suvremenog plesa i stepa do glazbenih uspješnica iz mjuzikala. Ovo nije niti klasičan jazz koncert, niti suvremenoplesna predstava, niti mjuzikl, a istovremeno je sve to u jednom. Osim toga, novo ruho programa uključuje i duhovitu projekciju kroz koju publika upoznaje životnu priču ove šarolike skupine kroz povijesne svjetske događaje, dodala je Kaplowitz.

U programu sudjeluje stalna postava koju čine: Karolina Šuša (vokal) – Mon Chou; Elena Brumini (vokal) – Mon Bru, Lela Kaplowitz (vokal) – Lou Lou, Dorian Cuculić (klavir) – Doremi, Dino Ivelja (kontrabas) – Dou Dou i Sandro Legan (bubnjevi) – Tin Tin. Za Ljetnu pozornicu pripremaju tri različite izvedbe programa Cabaret à la carte.

– Sutra je na rasporedu originalni Cabaret à la carte koji govori o doživljajima naše trupe koja je pobjegla od američke prohibicije, proputovala pola svijeta i zatekla se baš u Hrvatskoj, priča o jednoj ljubavi i puno teških dolara. U utorak 12. srpnja izvest ćemo Opatijski Cabaret à la carte u kojem pjevačke i plesne brojeve vezujemo uz duhoviti pregled opatijske povijesti. Ima tu već poznatih činjenica o otvaranju prvog turističkog objekta na Jadranu i kišnim popodnevima, ali i manje poznatih intrigantnijih podataka o diplomatskim prevratima tijekom ratova ili opatijskom kabareu u hotelu Bristol koji su vodile dvije famozne dame, gospođa Ana Kuranda i gospođica Tutzie. Treća »epizoda« na rasporedu je 9. kolovoza. Bit će to Cabaret à la carte feat. Elena Brumini koji uključuje dragu gošću iz Rijeke, glumicu, plesačicu i pjevačicu ili kraće »Triple Threat«, dobitnicu nagrade hrvatskog glumišta za najbolju glumicu 2013. godine i vrsnu izvođačicu mjuzikla Elenu Brumini, najavila je Kaplowitz.

Neke pjesme i plesni brojevi provlačit će se kroz sve tri izvedbe, dok će veliki dio pjesama biti izveden samo jednom. Cabaret à la carte show je koji se ne bi smjelo propustiti.

– Zašto? Zbog toga što ništa slično nećete vidjeti ove sezone, bilo u kazalištu, ljetnom kinu ili hotelskoj terasi. Program uključuje hitove iz najpoznatnijih mjuzikala, kao i prepoznatljivih jazz standarada, plesa, stepa, dinamičnih promjena kostima i radnje, a mali bonus za publiku je i taj što dio programa sami biraju. Ne želimo otkriti baš sve. Stoga vas pozivamo da dođete i uvjerite se i sami. Dobro došli u Cabaret a la carte, poručila je Kaplowitz dodavši kako će program biti izveden i u Medulinu te u nekoliko gradova na obali sjevernog Jadrana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.