Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. veljače 2020.
Šest godina borbe

Krišom snimljene fotografije Michaela Schumachera ponuđene za milijun funti?

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 22. siječanj 2020. u 18:07 2020-01-22T18:07:00+01:00

Schumacherova supruga Corinna je zajedno sa svojim odvjetnicima prijavila slučaj švicarskom i njemačkom pravosuđu

Već šest godina Michael Schumacher bori se s posljedicama nesreće koju je doživio na skijanju i koja mu je promijenila život, piše Il Corriere della Sera.

Njegova je obitelj uvijek štitila privatnost te je nakon izjava o hospitalizaciji u Grenobleu neposredno nakon nesreće rijetko progovarala o tome kako se razvija njegovo zdravstevno stanje. 

Međutim, britanski tabloid 'The Mirror' sada piše da je nekoliko krišom snimljenih fotografija sedmerostrukog svjetskog šampiona, napravljenih u njegovoj vili na Ženevskom jezeru, ponuđeno na prodaju za milijun funti.

Riječ je o fotografijama koje prikazuju šampiona u krevetu u njegovom domu u Ženevi, piše The Mirror. Fotografije je navodno nepoznata osoba iznijela iz Schumacherove vile. 

Britanski tabloid zapravo piše o slučaju koji se dogodio pred godinu dana: Schumacherova supruga Corinna je sa svojim odvjetnicima prijavila slučaj švicarskom i njemačkom pravosuđu.

Spomenute fotografije nikad nisu objavljene, a zdravstveno stanje šampiona poznato je samo članovima obitelji i uskom krugu prijatelja koji ga posjećuju. 

Zadiranje u privatnost

Ovo nije prvi slučaj nedozvoljenog zadiranja u privatnost slavnog šampiona. 

Podsjetimo, 2014. godine muškarac osumnjičen za krađu bolničkog kartona Michaela Schumachera oduzeo si je život u Zurrichu. 

Pomoću drona je ujedno fotografiran vanjski dio nove vile u Majorci, koja je kupljena kako bi Schumacher mogao provoditi vrijeme na svježem zraku u području s blagom klimom.

Riječi neurokirurga

Podsjetimo, nakon nesreće Schumacher je uveden u induciranu komu, a liječnici su tada njegovo stanje ocijenili stabilnim. 

Do lipnja sljedeće godine, objavljeno je da je Schumacher ponovo pri svijesti te je premješten u drugu bolnicu radi rehabilitacije, piše The Mirror.

U rujnu te godine Schumacher se vratio kući, gdje je nastavio s rehabilitacijom, ali su od tada vijesti o njegovom stanju vrlo rijetke. 

Nešto prije šeste godišnjice nesreće njegova je supruga Corinna izjavila da 'velike stvari započinju malim koracima'. 

Ovih se dana međutim o slučaju Michaela Schumachera oglasio jedan talijanski neurokirurg.

'Moramo znati da je ta osoba sada mnogo drugačija od šampiona Formule 1 kakvog smo poznavali, s vrlo promijenjenom organskom, mišićnom i koštanom strukturom, što je rezultat traume mozga koju je pretrpio', rekao je neurokirurg dr. Nicola Acciari.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.