Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
18. travnja 2019.
Filmska zvijezda

Jane Fonda u intervjuu za "The Edit": Silovali su me i spolno zlostavljali dok sam bila dijete

foto Reuters
foto Reuters
Autor:
Objavljeno: 3. ožujak 2017. u 18:20 2017-03-03T18:20:44+01:00

 Američka filmska zvijezda Jane Fonda izjavila je da je u djetinjstvu bila "silovana" i "spolno zlostavljana", u razgovoru za britanski časopis The Edit.

"Imam puno toga reći o posljedicama patrijarhata; silovali su me i spolno zlostavljali dok sam bila dijete, izbacili me s posla jer nisam htjela spavati s poslodavcem i uvijek sam mislila da sam sama za to kriva", rekla je 79-godišnja glumica, dobitnica dvaju Oscara.

"Poznajem djevojke koje su bile silovane a ne misle da je to bilo silovanje", dodala je u tom razgovoru objavljenom u četvrtak u The Editu, izdanju platforme za internetsku kupnju Net-a-Porter.

"Kažu: To je sigurno za to što sam rekla 'ne' na krivi način", dodaje Fonda. "Ženski pokret nas je naučio da nismo krive za silovanje i druga  zlostavljanja", rekla je ta ikona aerobika u razgovoru s američkom glumicom Brie Larson.

Jane Fonda, kći glumca Henryja Fonde, poznata po svom aktivizmu za ženska prava i za mir u svijetu, počela je snimati početkom 1960-ih i jedna je od istaknutih osoba prosvjeda protiv Vijetnamskog rata u SAD-u 1960-ih i 1970-ih.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka