Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 6
Sutra: 12° 12° 6
28. siječnja 2020.
Rusko zlato za Kastavke

Ženska klapa Kastav slavila na Svjetskim zborskim igrama u Sočiju

Ženska klapa Kastav slavila na Svjetskim zborskim igrama u Sočiju
Ženska klapa Kastav slavila na Svjetskim zborskim igrama u Sočiju
Autor:
Objavljeno: 11. srpanj 2016. u 22:05 2016-07-11T22:05:18+02:00

RIJEKA Ženska klapa Kastav jučer je, na devetim Svjetskim zborskim igrama u ruskom Sočiju, ostvarila fantastičan uspjeh, naime, osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u kategoriji Folklor – a cappella.

Višestruko nagrađivana klapa pod umjetničkim vodstvom Saše Matovine u Zborskoj olimpijadi koja se održavala od 6. do 10. srpnja bila je ujedno i jedini predstavnik iz Hrvatske. U najprestižnijoj svjetskoj zborskoj manifestaciji u 29 natjecateljskih kategorija predstavila su se 282 zbora iz 76 zemalja.

Ženska klapa Kastav u natjecateljskom dijelu programa nastupila je u subotu, predstavivši se repertoarom usmjerenim k cjelovitom predstavljanju našeg glazbenog nasljeđa. Konkurenciju im je činilo 37 zborova iz Australije, Bosne i Hercegovine, Italije, Južnoafričke Republike, Kine, Makaa, Namibije, Rumunjske, Rusije, Španjolske i Venezuele.

Osim nastupa u natjecateljskoj konkurenciji, ženska klapa Kastav na Ljetnoj pozornici u centru Sočija održala je i cjelovečernji koncert, a u sklopu programa sudjelovanja u 9. Svjetskim zborskim igrama gostovat će i u ruskoj prijestolnici.

Nastup u Moskvi ostvaren je u suradnji s tamošnjim Veleposlanstvom Republike Hrvatske koje je s Umjetničkom i glazbenom školom Balakirev i Metodičkim kabinetom gradskog Odjela za kulturu Moskve organiziralo cjelovečernji koncert kastavskih vokalistica. On će biti upriličen 12. srpnja u Orguljskoj koncertnoj dvorani škole.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze