Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 6° 1n
Sutra: 6° 6° 1n
23. siječnja 2020.
Natjecanje u pjevanju

Za vikend Dječji mikrofon: Mia, Lucija i Medea traže nasljednike

Za vikend Dječji mikrofon: Mia, Lucija i Medea traže nasljednike
Za vikend Dječji mikrofon: Mia, Lucija i Medea traže nasljednike
Autor:
Objavljeno: 12. rujan 2018. u 11:13 2018-09-12T11:13:10+02:00

RIJEKA Ovog tjedna u Rijeci će biti održan Dječji mikrofon, natjecanje u pjevanju za djecu u dobi od 6 do 16 godina. Riječ je o manifestaciji koja se održava već četvrtu godinu zaredom i okuplja djecu pjevače iz Primorsko-goranske i Istarske županije. Ove će godine u Dječjem mikrofonu prvi puta sudjelovati i natjecatelji iz Zagreba i Splita što pokazuje da se ime ovog natjecanja proširilo i na nacionalnoj razini. Predstavit će se pjevači u dvije kategorije: 1. kategorija - od 6 do 11 godina, 2. kategorija - od 12 do 16 godina.

Polufinale će biti održan u Hrvatskoj čitaonici Trsat u petak s početkom u 18 sati, a finale u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u subotu s početkom u 18 sati.

U polufinalu će stručni žiri odlučivati koji će se natjecatelji u finalu pridružiti direktnim finalistima kojih je za sada u svakoj kategoriji deset.
Natjecanje od prvog dana organizira Kreativno-edukativni centar »Glazbeni vrtuljak« iz Rijeke.

ž
– Nastupit će ukupno 50-ak natjecatelja iz Rijeke, Istre, Krka, Raba, Splita i Zagreba. Na prošlogodišnjim izdanjima Dječjeg mikrofona nastupile su i zapažene nagrade osvojile naše mlade Riječanke koje su već poznate javnosti, a to su Mia Negovetić (prva pobjednica Dječjeg mikrofona i pobjedica RTL-ovih Zvjezdica), Lucija Stipanović (dobitnica nagrade za najbolju interpretaciju Dječjeg mikrofona - pobjednica ovogodišnjih RTL-ovi Zvjezdica) i Medea Market Sindik, prošlogodišnja pobjednica Dječjeg mikrofona, otkrila nam je predsjednica Glazbenog vrtuljka Suzana Štefanić.

Članovi žirija će ocjenjivati intonaciju, interpretaciju i scenski nastup. U žiriju će se u polufinalu i finalu izmjenjivati mlada riječka pjevačica Medea Market Sindik, pjevač Dražen Turina Šajeta, umjetnički direktor festivala Mali veliki mikrofon iz Buzeta Alan Poropat, profesorica glazbe i dirigentica Aleksandra Matić, riječki pjevač Dino Antonić, glazbeni urednik Radio Rijeke Albert Petrović i plesna trenerica Doria Vojnović (ChikaZ).

– Sve pjevače očekuju diplome za sudjelovanje, a najbolji će osvojiti nagrade poput putovanja u Gardaland koje nam dodjeljuje agencija Neomar iz Rijeke, PIK Rijeka dodjeljuje poklon-paket proizvoda nagrađenim pjevačima, a krafne i slastice svim natjecateljima, Music Centar Rijeka dodjeljuje slušalice, a Radio Rijeka bluetooth zvučnike. KEC Glazbeni vrtuljak dodjeljuje četiri individualna sata u programu Male škole pjevanja, dodala je Štefanić.

Program će voditi Tia Dizdarević i Franko Šorić. Gosti u revijalnom djelu programa biti će Šajeta, Dječji zbor Tratinčice, Medea Market Sindik, ChikaZ, Anja Štefančić i Dino Antonić.
Cijena ulaznica za odrasle će iznositi 25 kn, a ulaznice za djecu 15 kn. Djeca do 5 godina ne plaćaju ulaz.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.