Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 1n
Sutra: 5° 5° 1n
23. siječnja 2020.
Nagrade Ambasador

Vizija klabinga, umjetnosti, kreacije i gruva: Riječka Crkva – najbolji klub u Hrvatskoj

Foto Gregor Bogdanović
Foto Gregor Bogdanović
Autor:
Objavljeno: 24. studeni 2018. u 12:08 2018-11-24T12:08:04+01:00

Nagrada je dodijeljena treću godinu za redom, a priznanja publike i struke dodijeljena su u ukupno 25 kategorija

RIJEKA Na preksinoćnjoj dodjeli nagrada za elektroničku glazbu Ambasador, održanoj u zagrebačkom KUC-u Travno, riječka Crkva proglašena je najboljim klubom.

– U ime ideje, vizije klabinga, umjetnosti, kreacije i gruva! Hvala svima! Crkva živi za vas, poručili su jučer iz kluba u Ružićevoj koji je nedavno proslavio 5. rođendan.

Nagrada je dodijeljena treću godinu za redom, a priznanja publike i struke dodijeljena u ukupno 25 kategorija. Nagradu za Najbolji Open Air festival odnio je na Zrće smješteni Sonus, a Trogirski Moondance festival slavio je u kategorijama: Najbolji boutique festival i Najbolji festival domaćeg promotora.Kao Klupska večer godine slavio je FutureScope, dok za Podcast/radijsku emisiju titulu odnosi Top DJ Room. Za Najbolji novi festival nagrađen je Lastovo u zvijezdama, Najbolja nova klupska večer je svježi RatCat Opposite, dok je Mladim DJ-om godine proglašen Kornet kojem je partner projekta HDS-ZAMP uručio besplatnu jednogodišnju DJ licencu.

RatCat udruga je osvojila najviše priznanja, čak 5 i to one za Kolektiv godine, Koncept godine (The Cave), Novu klupsku večer (Opposite) i Udrugu (u suradnji s GU Nota), a njihov je Lawrence Klein osvojio i 3. mjesto za DJ-a godine po glasovima publike. Publika je kao Dj-a godine odabrala Yakku, a struka DJ Jocka, dok je Ambasadorom Hrvatske u inozemstvu proglašen Petar Dundov. U nagradama struke za Najbolju hrvatsku etiketu slavio je PDV Records, dok Remiks godine potpisuje Andrea Ljekaj za obradu pjesme »Putujem« Josipe Lisac. Single godine pripao je PEZNT-u za »Toxic Love«, a Najbolji elektronički bend su još jednom Nipplepeople.

Album godine dobili su Jan Kinčl & Regisa Kattie za izdanje »In Plain Sight«, a isti dvojac okrunio se i titulom Najboljeg Live Acta. Laureati regionalnih kategorija su After Affair iz Sarajeva kao Najbolji DJ, a klub K4 iz Ljubljane i Lovefest iz Vrnjačke Banje odnijeli su titule u druge dvije kategorije. 

U sklopu javnog glasovanja na www.ambasador.hr zabilježeno je 14000 glasača iz 23 zemlje, dok su se u sklopu nominacija i glasanja struke u projekt uključile 34 osobe s domaće elektroničke scene.

– Izuzetno smo ponosni da je ova inicijativa izrasla u projekt koji su podržale najviše državne, kulturne i glazbene institucije, osnažujući elektroničku glazbu kao punopravni segment kulturološkog obilja RH, poručili su čelni ljudi nagrade koja se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu unutar proteklih godinu dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.