Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 9° 1
Sutra: 9° 9° 1
21. siječnja 2020.
Jü i Pe Kun

Večer psihodelije i jazza u ponedjeljak u Botelu Marina

Večer psihodelije i jazza u ponedjeljak u Botelu Marina
Večer psihodelije i jazza u ponedjeljak u Botelu Marina
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2018. u 14:25 2018-02-17T14:25:16+01:00

RIJEKA Večer psihodelije i jazza u ponedjeljak na Botel Marinu dovodi mađarsku grupu Jü i krčku grupu Pe Kun. Prema najavama organizatora iz Distune Promotiona, publiku očekuje koncert bendova koji vješto kombiniraju psihodelični rock i power/free jazz.

Grupu Jü čine: Adam Meszaros (gitara), Erno Hock (bas) i Andras Halmos (bubanj). Unatoč tome što je naizgled ograničen striktnom formom svojih kompozicija te disciplinom uokvirenih tonaliteta i ritmova, ovaj kreativni trio svoju glazbu obogaćuje mnoštvom maštovitih inspiracija. Prvi samostalni album »JÜ Meets Møster« snimljen u suradnji s norveškim saksofonistom Kjetilom Møsterom objavili su 2014. godine, a početkom 2017. objavili su drugi album »Summa«.

Pe Kun je krčki bend čiji članovi kažu: »Pretpostavimo li da je glazba samo osjećaj, smatramo da ne postoji razlog trpanja osjećaja u okvir ili kavez zvan pjesma. Osjećaji i tijek misli bi trebali biti spontani, lucidni i slobodni bez unaprijed određenog plana i programa. Smatramo da bi takva trebala biti i glazba. Pe Kun predstavlja duboko, improvizirano, psihodelično, glazbeno putovanje osjećajima i mislima.«

Ulaznice za koncert po cijeni od 25 kuna moguće je kupiti u Dallas music shopu i sustavu Entrio. Na ulazu će cijena ulaznice biti 40 kuna. Napomena: broj ulaznica je limitiran na 70 komada. Grupa Pe Kun nastupa u 20.30, dok je početak nastupa gostiju iz Mađarske najavljen u 21 sat.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.