Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. siječnja 2020.
Odgojio velikane

Umro gitaristički maestro Bert Weedon

Bert Weedon
Bert Weedon
Autor:
Objavljeno: 20. travanj 2012. u 15:07 2012-04-20T15:07:52+02:00

»Play in a Day«, priručnik objavljen 1957. i prodan u dva milijuna primjeraka, nadahnuo je na sviranje gitare golem broj ljudi, od srednjoškolaca u školskim bendovima do velikana poput Erica Claptona, Briana Maya iz grupe Queen i pokojnog Johna Lennona

Bert Weedon, čiji je priručnik za sviranje gitare »Play in a Day« odgojio neka od najvećih gitarističkih imena, umro je u 91. godini, objavio je njegov agent.

Čovjek, koji je motivirao milijune ljudi da nauče svirati taj instrument, umro je u svome domu u Meaconsfieldu na jugu Engleske nakon duge bolesti, izjavio je njegov agent i dugogodišnji prijatelj Johnny Mans.

»Play in a Day«, priručnik objavljen 1957. i prodan u dva milijuna primjeraka, nadahnuo je na sviranje gitare golem broj ljudi, od srednjoškolaca u školskim bendovima do velikana poput Erica Claptona, Briana Maya iz grupe Queen i pokojnog Johna Lennona.

Weedon, rođen u Londonu 1920., bio je sjajan samouki gitarist koji je u bogatoj karijeri nastupao sa zvijezdama kao što su Frank Sinatra i Judy Garland.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu
Biramo najbolje privatne iznajmljivače

Dodijeljena nagrada digitalnom šampionu