Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
10. prosinca 2019.
ČAnsonfest

U pretprodaji ulaznice za jubilarni, 15. Festival čakavske šansone

Foto Vedran Karuza
Foto Vedran Karuza
Autor:
Objavljeno: 16. srpanj 2019. u 20:33 2019-07-16T20:33:34+02:00

Ulaznice po cijeni od 70 kuna u pretprodaji je moguće kupiti na odabranim prodajnim mjestima

KASTAV Udruga Kanat – Kastav u suradnji s Udrugom Kastafsko kulturno leto već petnaestu godinu za redom vrlo uspješno organizira Festival čakavske šansone, koji je usmjeren k očuvanju i unapređenju čakavštine.

Dosadašnji uspjeh Festivala, njegov pozitivan odjek, oduševljenje koje je izazvao, kako među publikom tako i među svim glazbenicima izvođačima te autorima čakavske šansone, opravdali su potrebu organizacije ovakvog specijaliziranog festivala usmjerenog k očuvanju čakavske besede izražene kroz glazbu.

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s obogaćivanjem programskog sadržaja manifestacije, čime se započelo 2016. godine. Tako će 15. ČAnsonfest, osim glavne festivalske Večeri novih skladbi, koja je na rasporedu u petak, 30. kolovoza, ponuditi sljedeće programe tijekom prva dva dana njegovog održavanja: srijeda, 28. kolovoza u 20 sati u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Tojice otvaranje likovne izložbe Crno-bijelo, u boji galerije Brešan nakon čega će, s početkom u 21 sat, u prostoru ispred Vikotove bačvarije biti izvedena predstava KAJABARE' – zaglazbancije & politikancije bjelovarskog šansonijera i umjetnika Mladena Medaka Gage.

U četvrtak, 29. kolovoza u 19:30 sati bit će održan Pogovor (Okrugli stol) na temu Poezija i šansona i u 21 sat, ispred Vikotove bačvarije, ili u slučaju lošeg vremena u župnoj crkvi Sv. Jelene Križarice u Kastvu, akustična Glazbeno – poetska večer Na kastafskeh šternah pod nazivom Čakavština, domaća beseda i klapski kanat u kojoj će sudjelovati klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog, klapa Nevera iz Rijeke, ženska i muška klapa Kastav te recitatori Rajka Jurdana Šepić i Sven Sušanj. Ulaz na sva navedena događanja tijekom prva dva dana ČAnsonfesta je slobodan.

Središnje događanje, Večer novih skladbi ovogodišnjeg 15. Festivala čakavske šansone ČAnsonfest – Kastav 2019. i ove će se godine održati kao program zatvaranja 28. Kastafskega kulturnega leta i to u petak, 30. kolovoza s početkom u 20:30 sati u živopisnom prostoru kastavske Crekvine, dok će se u slučaju lošeg vremena ona održati u Sportskoj dvorani u Kastvu.

ČAnsonfest i ove godine nastavlja s produkcijsko – natjecateljskom koncepcijom, budući da Festival radi na poticanju stvaranja novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na Natječaj 15. ČAnsonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu – ČAnsonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, dok će se i ove godine uručiti prestižno festivalsko priznaje uvedeno prošle godine, koje međutim neće biti novčano, a to je Nagrada za najboljeg kantautora.

Pored spomenutih nagrada koje dodjeljuje Festival, tradicionalno će Radio Istra dodijeliti Nagradu za najizvođeniju skladbu prošlogodišnjeg 14. ČAnsonfesta – Kastav 2018., a dodijelit će se i Nagrada za najbolju zavičajnu šansonu, čiji je pokrovitelj Pomorski radio Bakar, a uvedena je također na prošlogodišnjem Festivalu. Večer novih skladbi će se, kao i proteklih godina, moći pratiti putem izravnog prijenosa u programu Hrvatskog radija – Radio Rijeke i Hrvatskog radija – Radio Pule.

Pretprodaja ulaznica

Ulaznice za Večer novih skladbi ovogodišnjeg 15. ČAnsonfesta – Kastav 2019. po cijeni od 70 kuna  u pretprodaji je moguće kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

- Festivalski ured Kastafskega kulutrnega leta, Trg Matka Laginje 4, Kastav (tel.: 051/691 610) od ponedjeljka do petka od 13h do 21h, na dan Festivala od 13h do 21h, nedjeljom i praznikom zatvoreno

- Dallas Records Music Shop, Splitska 2a, Rijeka (tel.: 051/332 524 ili dms-rijeka@mars-music.hr) od 09h do 20h, subotom od 09h do 14h, nedjeljom zatvoreno

- Foto Revija, Užarska 28, Rijeka (tel.: 051/315 261, 091/526 04 34 ili fotorevijarijeka@gmail.com) od ponedjeljka do petka od 08h do 17h

- Robna kuća Korzo – caffe bar Nad Urom (IV kat), Trg Ivana Koblera 1, Rijeka (tel.: 051/333 338 ili novikorzo@gmail.com) svaki dan od 08h do 20h, nedjeljom zatvoreno

- Agencija New Sound d.o.o., Trg maršala Tita 2, Matulji (tel.: 098/189 46 87 ili info@newsound.hr) od ponedjeljka do petka od 16h do 19h ili po dogovoru, nedjeljom zatvoreno

- KD Kostrena, Žuknica 1b, Kostrena, od ponedjeljka do četvrtka od 08h do 16h, petkom od 08h do 15h

- Istra Sport d.o.o., Marsovo polje 8, Pula

16 novih skladbi

Na ovogodišnjem ČAnsonfestu bit će izvedeno 16 novih skladbi u izvođenju sljedećih izvođača:
1. BATUDA – Vivien Galletta
glazba Tamara Obrovac, stihovi Roberta Razzi

2. BONACA – Karin Kuljanić
glazba Astrid Kuljanić, stihovi Elso Kuljanić

3. BURA – Katja Budimčić
glazba Dino Ivelja, stihovi Branka Kržik Longin

4. KAD BIN BIJA JA – Lado Bartoniček
glazba i stihovi Lado Bartoniček

5. KI ĆE MI ČA – Mladen Medak Gaga
glazba i stihovi Mladen Medak Gaga

6. LEJA LE LEJ – Martina Majerle
glazba Smiljan Kirinčić, stihovi Vjekoslava Jurdana

7. LIPA LIPA MOJA – Francesco Squarcia
glazba Francesco Squarcia, stihovi Ljubica Bestulić – Stanković

8. MOJ NONIĆ JOVANIN – Damir Vrbljanac
glazba i stihovi Damir Vrbljanac

9. MOJA KUMPANIJA – Hrvoje Hegedušić
glazba Hrvoje Hegedušić, stihovi Ljerka Šemeš

10. MOLITVA – Gianluca Draguzet
glazba Aleksandar Valenčić, stihovi Alfred Šaina

11. O DJEVOJKO CRVENE KOSE – sastav Kožne jakne
glazba Igor Lesica, stihovi Toni Lesica i Igor Lesica

12. PUPIĆ NA ŠPAŽIĆ – Neven Barac
glazba Neven Barac, stihovi Branko Kukurin

13. SE ČA ČOVEK ZNA – Zemir Delić
glazba i stihovi Zemir Delić

14. SEJNO MI NI – Silvana i Duško Jeličić
glazba i stihovi Duško Jeličić

15. ŠKOCILA JE MACKA NA ŠTOL – Daniel Načinović
glazba i stihovi Daniel Načinović

16. ŠKOVACERA – sastav Batarele
glazba i stihovi Ivo Maržić
Sve aktualnosti vezane uz ČAnsonfest moguće je pronaći na web stranici Festivala – www.cansonfest.com – koja donosi i brojne informacije, fotografije te video snimke svih njegovih dosada održanih izdanja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.