Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 5° 2n
Sutra: 5° 5° 2n
20. siječnja 2020.
Popularan u Hrvatskoj i regiji

Tony Cetinski nastupa 27. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji: Svaka nova nota i stih su izazov

Foto press
Foto press
Autor:
Objavljeno: 2. srpanj 2018. u 12:19 2018-07-02T12:19:00+02:00

Što sam stariji, sve manje se bojim starosti. Valjda je to prirodno. Malog princa u sebi neću nikada izgubiti pa će mi valjda starenje lakše padati u budućnosti

Tony Cetinski, jedan od najboljih i najpopularnijih pjevača ne samo u Hrvatskoj već i u cijeloj regiji, održat će u petak, 27. srpnja u 21 sat i 30 minuta veliki koncert na Ljetnoj pozornici u Opatiji. Uz njegov TonyC Orchestra, gosti koncerta su Marko Kutlić, Jure Brkljača i David Temelkov, a specijalni gost je Elvis Stanić. Kvalitet Tonyja Cetinskog potvrđuju brojne nagrade i nekoliko Porina od kojih su čak dva za najbolju mušku vokalnu interpretaciju. Njegove iznimne vokalne sposobnosti uočio je i slavni tenor Jose Carreras koji je s njim otpjevao duet. Tony Cetinski je prema HURIN-u (Hrvatska udruga radijskih nakladnika, koja broji ukupno 113 članica) najizvođeniji domaći glazbenik u radijskom eteru proteklih godina. Tony nimalo ne osjeća zamor ni nakon skoro trideset godina glazbene karijere obilježene brojnim hitovima. Dokaz tome je i njegov najnoviji studijski album »Kao u snu« objavljen ove godine.

Vi živite u svojevrsnom medijskom realityju. Kako je to odrastati i živjeti već skoro tri desetljeća stalno pod svijetlima reflektora, odnosno s novinarima koji često traže i negativne stvari o vama?

– Nisam ljubitelj realityja, ali nažalost tako funkcionira taj naš svijet i jasno mi je bilo odmah da se s nekim stvarima moram znati nositi. Nije uvijek sve tako crno, ali nažalost ponekad mi je još uvijek nevjerojatno na koji se nivo srozao taj današnji uredničko-novinarski posao i gdje je nestala etika poslovanja i pisanja. U politici i novinarstvu kao da emocije i suosjećanje uopće ne postoje. Čast iznimkama.

Život u Istri

Koliko i kako sve to utječe na vaš privatni život? Kako ostati normalan?

– Vjera u jedinog koji ima pravo suditi nama prizemnim bićima da ne kažem kreaturama. Jedino vjera mi pomaže ostati normalan i na zemlji. I naravno, ljubav svih koji me dobro poznaju.

Prije godinu dana preselili ste se iz Zagreba u rodni vam Rovinj. Kako ste se navikli na život izvan metropole, na život u jednom ipak puno mirnijem i manjem mjestu?

– Privilegija je kad možeš živjeti u Istri i u miru. Kad se zaželim gužve i strke sjednem u auto i za dva sata sam u Zagrebu ili u Veneciji. Da sam mogao, puno bih se ranije vratio jer sam tip koji kad živi u miru, bliže moru i sporije postaje produktivniji, a samim tim i bolja osoba.

Foto Arhiva

Kako ćete provesti ovo ljeto? Mislim i radno i privatno.

– Imam sreću da sam u poziciji da mogu kombinirati koliko ću raditi, a koliko ću uživati u privatnim stvarima. Imam više projekata na kojima radim i sretan sam što imam odlične suradnike i najbolji ekipu ljudi oko sebe. I moja diskografska obitelj Hit Records funkcionira baš kao obitelj pa ponekad i ne osjećam veliku razliku između posla i užitka.

Kako izgleda vaš dan kad imate koncert? Imate li neki ritual?

– Ništa posebno, samo mir i fokus na probe i na sam nastup. Za sve ostalo brinu suradnici i bend. Svatko ima svoju ulogu i jasno se zna tko je za što zadužen i odgovoran.

Na koju ste noviju svoju pjesmu posebno ponosni?

– Na svaku sam ponosan i stvarno moram priznati da album zvuči bolje nego bilo koji do sada.

Gadget frik

U modi je kulinarstvo. »Recept« za sretan brak?

– Savezništvo, povjerenje, ljubav i strast.

Kakav je vaš odnos s novim tehnologijama?

– Totalni sam gadget frik, ali nisam ovisnik. Ne želim da tehnologija koristi mene nego samo ja nju, kad i koliko mi je potrebna. Ne smijemo dozvoliti da nas roboti zamijene!

Tko prvi čuje snimku neke vaše nove pjesme? Kome je prvo pustite?

– Moji glazbenici i suradnici, pa tek kad su pri kraju obitelj i ostali.

Mnogi vas vole slušati. A koga vi volite slušati i zašto?

– Zavisi o raspoloženju. Ljeti baš volim lounge, deep house, smooth jazz i naravno reggae. Zimi obožavam Sinatru. Pogotovo ako vani pada snijeg, a ja pored toplog kamina.

Hoće li uskoro opet neka strana vokalna suradnja?

– Ne znam, ali ako će biti prilike, znat ću je iskoristiti.

Ulaznice

Organizator koncerta Tonyja Cetinskog 27. srpnja na Ljetnoj pozornici u Opatiji je Festival Opatija. Cijena ulaznice je 110 kuna do 26. srpnja i 150 kuna na dan koncerta. Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici radnim danom od 8 do 16 sati i u Rijeci u Dallas Music Shopu, Croatia Records Music Shopu, Foto Reviji i u Caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr i eventim.hr.

Koju pjesmu više ne svirate, a bez koje ne možete zamisliti koncert?

– Ima dosta pjesama koje su otpale s liste prirodnim putem, a ima i onih koje povremeno i vraćamo na listu no bez »Blago onom tko te ima«, »Kada žena zavoli«, »Čovjek od leda« i »23. prosinac« mi je teško zamisliti koncert.

Koje su vam vaše pjesme emotivno najdraže?

– Ima ih puno, ali »23. prosinac« je jedinstvena po emociji.

Bojite li se starosti?

– Da, ali što sam stariji sve manje. Valjda je to prirodno. Malog princa u sebi neću nikada izgubiti pa će mi valjda starenje lakše padati u budućnosti.

Uvijek onaj isti

Što vam je još uvijek izazov u bavljenju glazbom?

– Svaka nova nota i svaki novi stih je izazov, kao i koncerti pred divnom raspjevanom publikom.

Što možemo od vas očekivati u bližoj i daljnoj budućnosti?

– #samoljubav i #samoizsrca. Neke projekte radim globalno i pod pseudonimom tako da ćete morati sami pomalo otkrivati.

Koliko se i u čemu Tony Cetinski s početka karijere i ovaj danas razlikuju i po čemu?

– Po svemu što život donosi formira se i osoba tako da postoji velika razlika od onog Tonyja s početka karijere i danas u poslovnom smislu, ali privatno ostajem uvijek onaj isti Tony. Tako kažu svi koji me dobro poznaju.

Na koncertu na opatijskoj Ljetnoj pozornici 27. srpnja s vama će osim vašeg TonyC Orchestra biti i gosti Marko Kutlić, Jure Brkljača i David Temelkov, te specijalni gost Elvis Stanić. Koliko će se i po čemu ovaj koncert repertoarno razlikovati od vaših nedavnih velikih koncerata poput recimo onog na Trgu bana Jelačića u Zagrebu? Koliko ćete pjesama izvesti sa novog albuma »Kao u snu«?

– Na koncertu ćemo izvesti pokoju pjesmu više s novog albuma, a možda vas malo iznenadimo još nečim. Hvala svima koji ste već odavno kupili ulaznice. Vidimo se u prekrasnoj Opatiji pod vedrim nebom i u čarobnom ambijentu Ljetne pozornice.

Imate li neku poruku za čitatelje Novog lista?

– #samoljubav i #samoizsrca.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.