Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
14. prosinca 2019.
"Rokaj" sa zvjezdama metala

foto "Slayer" pokazao da još zna zapaliti publiku

Foto Denis LOVROVIĆ
Foto Denis LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 9. lipanj 2012. u 20:46 2012-06-09T20:46:00+02:00

Vrhunac večeri bio je dolazak na scenu "Slayera". Ove godine slave već 30 godina postojanja, a bend koji se uz "Metallicu", "Anthrax" i "Megadeth" svrstava u velikane thrash-metala pokazao je da još uvijek žari

"Gojira" i "Mastodon" na kraju su ipak bili samo uvod u glavni događaj "Rokaj festa", gostovanje jedne od četiri velike grupe thrash-metala, američkog "Slayera". Puno otovreno dvorište zagrebačke "Močvare" pozdravilo je s oduševljenjem izvedbe metal-bendova, a provod je nastavljen do kasno u noć afterom u samoj "Močvari".

"Gojira" i "Mastodon" su imali jedan objektivan problem. Dug dan. Tako da su svoje programe odradili dok je sunce još bilo visoko, što se jednostavno ne uklapa u metal glazbu. Francuska "Gojira" otvorila je koncert, a zanimljivo da je već tada prostor publike već bio dobro popunjen.

z0906d23
Rokaj fest, Foto: D. LOVROVIĆ

Ipak, vrhunac večeri bio je dolazak na scenu "Slayera". Ove godine slave već 30 godina postojanja, a bend koji se uz "Metallicu", "Anthrax" i "Megadeth" svrstava u velikane thrash-metala pokazao je da još uvijek žari. Dok su oni došli na stage, već je pao mrak, razglas se pojačao, urlik zvijeri je bio tu i metal je mogao krenuti. Ono što je bilo fascinantno jeste raznolikost publike. Tako se jednu do druge moglo vidjeti djevojku možda punoljetnu, s metalnom ogrlicom oko vrata i tetovažom na potiljku i ženu od kojih 45-50 godina, u košulji koja komotno može ići pod svečanu.

Nakon što je "Megadeth" prije par dana u Zadru ipak razočarao, njihovi su kolege u Zagrebu ipak zapalili publiku. Rogovi na rukama, urlici i povremeni pogo pratio je "Slayere" kroz gotovo dvosatni nastup. Na žalost, druženje metalaca i benda ipak je moralo prestati u 23 sata, što zna biti problem open-air koncerata i festivala.

Ipak, program je nastavljen afterom u samoj "Močvari", gdje su kao frontlajneri nastupili riječki "Father". I baš im je to bio najveći problem, jer su nastupili direktno iza "Slayera". "Father" koji je jedan od naših najžešćih bendova se nakon "Slayera" jednostavno činio "prekamilično". Svoj su dio ipak odradili dobro, uz intezivnu interakciju s publikom, koja je htjela još.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.