Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
24. siječnja 2020.
Uspjeh

Slavnog repera razveselila vijest iz Velike Britanije: 'Mogu li se od sada zvati Sir Eminem?'

Reuters
Reuters
Autor:
Objavljeno: 10. rujan 2018. u 9:12 2018-09-10T09:12:09+02:00

Američki reper Eminem devet je puta uzastopce s novim albumom došao do službenog broja jedan britanske ljestvice albuma i na taj način nadmašio glazbene velikane ABBA-u i Led Zeppelin.

»Znači li to da se sada mogu zvati Sir Eminem?«, zapitao je 45-godišnji glazbenik iz Detroita kad su mu iz britanske diskografske industrije javili vijest.

Eminem je dosad sa švedskim pop zvijezdama i legendarnim britanskim rockerima bio poravnat s osam uzastopnih albuma na broju jedan.

Zeppelini su to ostvarili još 1979., a ABBA tri godine poslije.

Eminemov pretposljednji album »Revival«, objavljen prošle godine, kritičari su iskritizirali, ali se svejedno domogao britanskog broja jedan. A on im je odgovorio tako što je, na iznenađenje glazbenog svijeta, samo osam mjeseci poslije objavio još jedan album – »Kamikaze«. I ponovio uspjeh u Britaniji. Deveti put zaredom.
Eminem se novim albumom ponovo obrušio na omiljene teme: kritičare, kolege glazbenike i američkog predsjednika Donalda Trumpa.

»Objaviti devet uspješnih albuma postignuće je samo za sebe, ali doći do broja jedan sa svima od njih, uzastopno, u razmaku od 18 godina, to je izvanredno«, rekao je Martin Talbot, izvršni direktor kompanije vodi službenu britansku ljestvicu.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.