Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
17. studenoga 2019.
Noć muzeja u Ičićima

foto Šajeta otvorio zanimljivu retro izložbu: 'Kako se nekad slušala glazba?'

Šajeta je održao predavanje za učenike nižih razreda / Snimio Sergej DRECHSLER
Šajeta je održao predavanje za učenike nižih razreda / Snimio Sergej DRECHSLER
Autor:
Objavljeno: 4. veljača 2019. u 10:24 2019-02-04T10:24:00+01:00

Izložba je realizirana u suradnji sa školom, u Noći muzeja, a za učenike nižih razreda Šajeta je održao i predavanje putem kojega ih je proveo kroz izložene eksponate među kojima je bilo i nekih starih stotinjak godina

IČIĆI U školi u Ičićima, opatijski glazbenik i voditelj Dražen Turina Šajeta otvorio je zanimljivu retro izložbu »Kako se nekad slušala glazba«.

Izložba je realizirana u suradnji sa školom, u Noći muzeja, a za učenike nižih razreda Šajeta je održao i predavanje putem kojega ih je proveo kroz izložene eksponate među kojima je bilo i nekih starih stotinjak godina.

LIB0102ED8
Retro izložba 'Kako se nekad slušala glazba' u Ičićima / Snimio Sergej DRECHSLER

Djeca iz moderne »mobitel generacije«, koja sve glazbene sadržaje mogu bez problema pronaći u svojim pametnim telefonima, na izložbi su imala priliku saznati kako su i zbog čega nastajali prvi nosači zvuka, na koje se sve načine glazba čuvala kako bi slušatelji mogli doći do nje, ali i otkriti malo više o glazbenim legendama iz našega kraja.

Zanimljivo je da je, primjerice, proslavljeni pjevač Ivo Robić živio baš u Ičićima, mjestu u kojem i danas živi član Opatijskih suvenira Duško Paro.

Ičićanski izložbeni retro party za najmlađe obuhvatio je između ostalog i stari gramofon na navijanje, stare radije, jukebox, walkman i diskman uređaje, magnetofon, kazete, CD-ove, ali i dobre, stare gramofonske ploče.

Također, Šajeta je mališanima približio eru Opatijskih festivala te bogate disco kulture na ovim prostorima. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.