Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
12. prosinca 2019.
Nije prošao test publike

Rokaj Fest otkazan zbog loše prodaje karata, ostaje koncert Slayera, Mastodona i Gojire

Foto: D. LOVROVIĆ
Foto: D. LOVROVIĆ
Autor:
Objavljeno: 19. svibanj 2012. u 17:21 2012-05-19T17:21:00+02:00

U osnovi radi se o eklektičnom koncipiranju programa, sastavljanju popisa bendova po načelu „za sve po malo“. Koncept nije prošao, iako je cijena ulaznica od 170 kuna za jedan dan i 230 kuna za cijeli festival prema organizatorima bila i više nego povoljna.

ZAGREB – Nezadovoljavajuća prodaja ulaznica dovela je do otkazivanja Rokaj Festa, planiranog 7. i 8. lipnja na Zagrebačkom velesajmu. No da stvari ne budu baš tako crne, umjesto dvodnevne koncertne fešte na Velesajmu održat će se koncert Slayera, Mastodona i Gojire u dvorištu Močvare u petak, 8. lipnja. Ovi su bendovi naime prodali 80 posto ulaznica pa su organizatori ipak odlučili spasiti stvar koliko se stvar spasiti dade.

Najavljeno je to na konferenciji za novinare u zagrebačkoj Tvornici kulture, koja je pomalo podsjećala na karmine Rokaja.

Kako su istaknuli organizatori festivala Marko Perica kao idejni začetnik i Mario Grdošić kao organizator programa, Rokaj Fest u obliku u kojem je zamišljen jednostavno nije prošao test publike. I dok Perica nije htio spekulirati zašto je to tako, istaknuvši tek da je najpoštenije bilo otkazati projekt koji ne drži vodu, Grdošić je krivnju svalio na sebe i program koji je ponudio.

U osnovi radi se o eklektičnom koncipiranju programa, sastavljanju popisa bendova po načelu „za sve po malo“. Koncept nije prošao, iako je cijena ulaznica od 170 kuna za jedan dan i 230 kuna za cijeli festival prema organizatorima bila i više nego povoljna. Na kraju nije ostalo drugo nego najpoštenije otkazati stvar, no u dogovoru s izvođačima koji su ipak prodali nešto karata odlučeno je da se održi jedan koncert u za to primjerenijem prostoru.

Važna stavka cijele priče, o kojoj je govorio PR Festivala Sanjin Đukić, tiče se povrata nova. Oni, naime, koje ponuđeni program ne zadovoljava, a već su kupili karte, dnevne ili festivalske, moći će ostvariti povrat novca počevši od petka, 25. svibnja, s rokom od 10 dana, no isključivo na onim mjestima na kojima su ulaznice kupljene. Oni koji su karte pak kupili na štandu u Avenue Mallu, povrat novca mogu dobiti u Tvornici kulture. Oni koji nemaju nove ulaznice moći će ih kupiti od ponedjeljka, 21. svibnja, na službenim prodajnim mjestima Rokaj Festa po jedinstvenoj cijeni od 190 kuna.

Uz cijeli ovaj, za hrvatske prilike hvalevrijedno pošten i transparentan potez organizatora, nude se i neke dodatne povlastice. Svi oni s ulaznicom za Rokaj moći će tijekom idućeg tjedna ostvariti popust na kupnju karte za koncert Kyuss Lives! u Tvornici kulture 30. svibnja, a Đukić je spominjao i neke pogodnosti vezane uz novosadski Exit, no o tome će biti više riječi narednih dana.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.