Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Nastup za pamćenje

video Preslušajte album 'Uživo u Kastvu' na YouTube kanalu Muške klape Kastav

Foto Sergej Drechsler
Foto Sergej Drechsler
Autor:
Objavljeno: 26. veljača 2019. u 15:08 2019-02-26T15:08:00+01:00

Nominacija za Porin 2019. zasigurno je razlog više zbog kojeg možete pogledati i uživati u našem koncertnom albumu, poručuju iz Klape Kastav

KASTAV Od danas, na YouTube kanalu Klape Kastav moguće je pogledati koncertni album Uživo u Kastvu Klape Kastav ostvaren u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a i njihovim šef-dirigentom Sinišom Leopoldom u izdanju Aquarius recordsa iz Zagreba.
Album je nominiran za hrvatsku glazbenu nagradu Porin 2019. u kategoriji broj 20 Najbolji album pop-folklorne glazbe.

Inače, Uživo u Kastvu je šesti po redu album Klape, a u objedinjenom proizvodu sadrži audio i video snimku (CD i DVD) uspješnog koncerta More, nebo, zemja kojeg su Kastavaci organizirali u suradnji s Tamburaškim orkestrom HRT-a. Koncert je održan 5. srpnja 2017. godine na kastavskoj Crekvini u okviru programa 26. Kastafskega kulturnega leta u povodu obilježavanja 25. obljetnice neprekidnog i uspješnog rada Klape Kastav te koncertnog predstavljanja istoimenog studijskog albuma posvećenog repertoaru skladanog na temelju čakavštine Sjevernojadranskog primorja.

Na zajedničkom koncertnom albumu Klape Kastav i Tamburaškog orkestra HRT-a pod dirigentskim vodstvom maestra Siniše Leopolda nastupaju i gosti: Ženska klapa Kastav, Damir Kedžo i gitarist Nenad Vidaković.

Glazbeni producenti albuma su Saša Matovina i Ivan Popeskić, tonski snimatelj je Igor Sušanj, dok tonsku obradu i mastering potpisuje Ivan Popeskić. Koristeći fotografije Biserke Dunić i Roberta Kalčića, likovno rješenje omota albuma osmislio je Robert Krančić.

- Nominacija za Porin 2019. zasigurno je razlog više zbog kojeg možete pogledati i uživati u našem koncertnom albumu, poručuju iz Klape Kastav.

Album je u cijelosti moguće preslušati OVDJE.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.