Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
15. prosinca 2019.
27. KKL

Ovog petka počinje program Kastafskog kulturnog leta: Koncerti, predstave, izložbe, radionice... za svakog ponešto

Muška klapa Kastav nastupa na otvaranju Kasrafskog kulturnog leta
Muška klapa Kastav nastupa na otvaranju Kasrafskog kulturnog leta
Autor:
Objavljeno: 27. lipanj 2018. u 10:26 2018-06-27T10:26:54+02:00

Službeni festivalski program počinje u petak u 21 sat na Crekvini Odom zavičaju, večeri posvećenoj čakavštini, uz nastupe Elis Lovrić, kantautorice koja pjeva na labinjonskoj cakavici, te Ženske i Muške klape Kastav

Ovogodišnje, 27. izdanje Kastafskog kulturnog leta do 31. kolovoza ponudit će pregršt glazbenih, dramskih, književnih i izložbenih programa te besplatnih radionica, a sve počinje u petak, 29. lipnja u 20 sati na Trgu Matka Laginje gdje će biti održana ceremonija otvaranja festivala. Službeni festivalski program počinje u 21 sat na Crekvini Odom zavičaju, večeri posvećenoj čakavštini, uz nastupe Elis Lovrić, kantautorice koja pjeva na labinjonskoj cakavici, te Ženske i Muške klape Kastav. Osim u glazbi, publika će moći uživati i u večeri čakavske proze i poezije. Gradonačelnik Kastva Matej Mostarac pozvao je sve Kastavce i goste da u što većem broju sudjeluju u brojnim programima 27. KKL-a.

Parni valjak i Hladno pivo

– Kastafsko kulturno leto prepoznatljiva je manifestacija u cijeloj regiji, kojom se svi ponosimo i koja je postala jedna od prvih asocijacija na naš grad. Grad Kastav i ove godine pokrovitelj je KKL-a, a izrazito nam je drago da su ovu značajnu priču prepoznali kastavski poduzetnici kao sponzori festivala koji je okosnica cijelog ljeta u našem gradu – rekao je gradonačelnik.

Helena Ninković Budimlija, Matej Mostarac i Hani Mohorovičić Srdoč

Predsjednica Udruge KKL Helena Ninković Budimlija i tajnica Udruge Hani Mohorovičić Srdoč najavile su festivalske programe. Ovogodišnji dramski program predstavit će kazališta iz Hrvatske i regije. »OtpisaNE« Kazališta Moruzgva prva je ovogodišnja predstava što će biti odigrana 1. srpnja, a 5. srpnja uslijedit će čakavski mjuzikl »Niš leh trdo ča«, autorski projekt Tajane Dukić. Na Crekvinu potom dolaze Milan Lane Gutović s predstavom »Ukrađena ličnos'«, Tarik Filipović s predstavom »Ćiro«, te »Posljednja Freudova seansa« Planeta Art.

Hladno pivo

Glazbeni program zastupa raznorodne elemente glazbene ponude, koja bi trebala uvažiti zahtjeve publike. Publika će moći uživati u nastupu Zvonka Bogdana u pratnji 7 tamburaša, koncertu klasične glazbe u izvedbi Papandopulo kvarteta, nastupu Parnog valjka te primorskoj večeri uz Josu Butorca i klapu Vinčace. Na Crekvini nastupa i harmonikaški virtuoz Denis Novato sa svojim triom, Trio Veljak i Slađana Čolović te Hladno pivo.

Parni valjak

Izložbeni program u Galeriji sv. Trojice 30. lipnja nastavlja se izložbom Milana Marina, 16. srpnja bit će postavljena izložba projekta Kvarner, a 27. srpnja Bane Milenkovića, dok će završna izložba biti ona kastavskog umjetnika Željana Pavića 10. kolovoza, nastala u suradnji s Centrom za rehabilitaciju Rijeka. Izložbe je moguće razgledati svakoga dana od 17 do 21 sat.

Ritam dvorišta

Festival gitare i ove bi godine trebao zadovoljiti istančane ukuse glazbenih sladokusaca, koje očekuju nastupi Petra Ćulića, Michaela Langera i Sabine Remusch te fantastičnog Tinsagu projecta. Za najmlađu publiku i njihove roditelje pripremljene su predstave »Pričam ti priču«, inspiriranu narodnim legendama i bajkama te »Stonoga Goga«. Ritam dvorišta u ležernoj atmosferi kastavskih dvorišta, trgova i vrtova publici donosi niz besplatnih nastupa vrhunskih glazbenika. Sve kreće 3. srpnja na Vidikovcu sa Sharief Hobley, nastavlja se u Vikotovoj bačvariji sa Spart Jazz Quintetom, Likom Kolorado u Pelinima te slavljeničkim nastupom grupe Nola na Žudiki. U sklopu književnog programa 10. srpnja u goste dolaze Rujana Jeger i Slavenka Drakulić.

Zoran Majstorović

Zainteresirane sudionike očekuju besplatne višednevne radionice te edukativni sadržaji za najmlađu publiku. Radionica sviranja gitare bit će održana od 9. do 13. srpnja pod vodstvom Zorana Majstorovića, a polaznike radionice glume 30. srpnja i 1. kolovoza mentorirat će Olivera Baljak. Partnerski programi KKL-a uključuju modnu reviju Zdola neba Kastavskega 1. rujna, Kastav Blues Festival 3. i 4. kolovoza i ČAnsonfest 31. kolovoza.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.