Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
19. studenoga 2019.
Oduševili žiri

Opatijka Karolina Šuša o uspjehu u Supertalentu: 'Sad smo zreli za prime time'

Opatijka Karolina Šuša o uspjehu u Supertalentu: 'Sad smo zreli za prime time'
Opatijka Karolina Šuša o uspjehu u Supertalentu: 'Sad smo zreli za prime time'
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2018. u 17:47 2018-11-06T17:47:21+01:00

U polufinalu ćemo imati brojniji sastav na pozornici. Točka je jako različita od »Big Spendera«, jedna pjesma koju strašno volimo i mislim da nam dobro stoji, najavila je Karolina Šuša

RIJEKA U posljednjoj audicijskoj emisiji šeste sezone »Supertalenta« vidjeli smo brojne kandidate koji su oduševili žiri, a među njima su bile i mlade dame iz sastava Cabaret á la carte, Opatijka Karolina Šuša, Riječanka Ana Maria Papić i Zagrepčanka Magdalena Matijević, koje su u malom cabaret mjuziklu izvele broj »Big Spender« iz mjuzikla »Sweet charity«.

– Karolina, pojela si i pomela si pozornicu! Ta minucioznost pogleda, svjesnost kuta pod kojim gledaš, čak si se razigrala s ovim odlijepljenim natjecateljskim brojem. Ti si apsolutno rođena za stage. Ti si po svim karakteristikama i plesačkim i glumačkim i bojom glasa za formu koja se zove glazbeni teatar, najkompleksnija forma jer uključuje sve discipline. Žao mi je što ne mogu pričati o djevojkama s tvoje lijeve i desne strane jer naprosto od tebe ih nisam vidjela, poručila je Martina Tomčić Moskaljov voditeljici grupe Karolini Suši, dok je Davor Bilman komentirao:

– Uz svoju uskogrudnost sam uspio primijetiti i vaše kolegice jer znam da je ovo interdisciplinarno. Ja sam se više fokusirao na ovaj dio s plesom. Što se izvedbe tiče, siguran sam da si ti vrlo sigurna u to što radiš, da uživaš u tome, čak i izvan granica koliko možda uživaju oni koji to gledaju, što je čak i dobro za izvođača. Ima dijelova u kojima se može nadograditi tvoj plesni izričaj.

Komentari žirija

Dan nakon prikazane emisije, o nastupu za koji je osvojila same pohvale više nam je otkrila voditeljica, plesačica i pjevačica iz džepni mjuzikl, pravi kabaretski show sastava Cabaret à la carte Karolina Šuša.

Zašto ste se prijavili u »Supertalent«? Je li vam ovo bio prvi nastup u ovom showu?

– Jest, nikad prije nisam se natjecala ni u jednoj umjetničkoj disciplini. Razlog za odlazak na »Supertalent« bio je neki ludi eksperiment. Vjerujem da se katkada treba baciti u prazninu, čisto da provjeriš možeš li se dočekati na noge, što te čeka na drugoj strani.

Trebalo je za to prijeći u sebi jedan put. Potječem sa scene koju krase visoke umjetničke tendencije, eksperimentalni pristup, duboko umjetničko promišljanje. Trebalo si je dozvoliti pop u sebi i pop u formatu emisije. Želimo igrati pred širokom publikom, vjerujemo da Cabaret á la carte ima taj potencijal i da je zreo za prime time.

Kakva su vam bila očekivanja od nastupa?

– Preživjeti (smijeh). Četiri »da«, publika na nogama, 20.734 pregleda videa u roku od 16 sati i 20 minuta svakako premašuje naša očekivanja.

Komentari žirija su bili odlični. Kako komentirate komentare?

– Moji favoriti: Davor s pomoponima. Apsolutni hit. Sve mi je draži taj čovjek. Janko kako se u jednom trenu oblizao. Zakon. Nije stalo u minutažu, Martina mi je rekla da poradim na pjevanju. Tu uputu nastojim ispoštovati najbolje što mogu. A Maja mi je rekla, to isto nije emitirano, da je ljubomorna jer je kao mala htjela biti ovo što sam ja sada. Sviđa mi se osobenost svih ovih reakcija.

Izvođenje i tijelo

Što pripremate za polufinale?

– U polufinalu ćemo imati brojniji sastav na bini. Točka je jako različita od »Big Spendera«, jedna pjesma koju strašno volimo i mislim da nam dobro stoji.

Vi ste se u showu predstavili kao pjevačica, plesačica pa i glumica, uz pratnju dviju plesačica. Koji vam je umjetnički izričaj primarni, najdraži?

– Ples, gluma, pjevanje su vještine. Izvođenje je zasebna vještina koja nadograđuje svaki javni nastup. Čak i ne samo javni. Kažemo, što izvodiš, izvoditi bijesne gliste i slično. Ja sam izvođačica prije svega. Svi mi dolazimo na binu sa svime što znamo i svime što jesmo. To je moja stvarna strast. Isto tako, sve ove discipline manifestacije su tijela. Tijelo je za mene vječita fascinacija i neiscrpna inspiracija. To su te dvije bazične strasti. Izvođenje i tijelo.

Možemo li se ukratko prisjetiti otkad postoji Cabaret á la carte i tko su njegovi članovi?

– Prve nastupi bili su u ljeto 2015. godine, otkada je show prilično napredovao i razvio se. Trenutno su njegove članice: pijanistica Sanja Babić, kontrabasistica Lidija Strika, bubnjarica Martina Matković, plesačice Ana Maria Papić, Martina Kolega/Magdalena Matijević i ja.

Gdje vas se sljedeće može vidjeti? 

– Bit će nas na televiziji, a u adventsko doba bit ćemo u Primorsko-goranskoj županiji, na božićnim i novogodnišnjim nastupima. To je ono što zasad znamo.

Kakvi su vam planovi i želje za dalje, što osobni, što oni vezani uz Cabaret?

– Do proljeća želimo raditi na autorskom materijalu, što muzičkom, što kazališnom. Sljedeći korak su kazališni i festivalski nastupi. Nadamo se u sljedećoj godini ostvariti ove ciljeve. A dalje. Tko bi to znao.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.