Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 2
Sutra: 22° 27° 2
19. travnja 2018.
24. izdanje

Oliveru i Gibonniju dvanaest nominacija za Porina, Let 3 ih zaradio - tri

Foto: Denis Lovrović
Foto: Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 17. veljača 2017. u 9:54 2017-02-17T09:54:01+01:00

Matija Dedić dobio je pet nominacija, a po četiri Detour, Elemental, Mia Dimšić....

 Album »Familija« Olivera Dragojevića i Gibonnija osvojio je najviše nominacija za 24. izdanje domaće glazbene nagrade Porin. Na jučerašnjem proglašenju nominiranih u zagrebačkom klubu Matis, dvojica popularnih splitskih glazbenika osvojila su čak 12 nominacija – njih pet Oliver i Gibonni osvojili su za album godine, album pop glazbe, najbolju vokalnu suradnju za pjesmu »Sreća«, produkciju i snimku dok je u pojedinačnoj konkurenciji Oliver Dragojević osvojio četiri nominacije za skladbu »Gdje to piše?«, a Gibonni tri za skladbu »Udica«.

Slijedi ih Matija Dedić s pet nominacija koliko je u kategorijama klasične glazbe osvojio i Cantus ansambl za album »Cantus live(s) – 15 godina Cantus ansambla«. Četiri nominacije dobili su Detour, Elemental, Mia Dimšić, Zagrebačka filharmonija i dirigent Pavle Dešpalj te Zbor i Simfonijski orkestar HRT-a.

Riječki rokeri Let 3 imaju tri nominacije, a njihov album »Angela Merkel sere« nominiran je i u kategoriji za album godine gdje su mu konkurencija Detour, Oliver & Gibonni, Elemental i Sara Renar. Renar je ujedno osvojila dvije nominacije za album »Tišina«, a isto toliko dobili su Massimo, Igor Geržina, Parni Valjak, te Damir Kedžo i Antonela Doko, koji su između ostalog nominirani za najbolju vokalnu izvedbu – Doko je konkurencija Daria Hodnik i Josipa Lisac, a Kedži Oliver i Gibonni – kao i za najboljeg novog izvođača gdje joj konkuriraju Mario Petreković i Zrinka Posavec.

U kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe nominacije su dobili Tereza Kesovija, Hrvoje Hegedušić i Jelena Rozga, a Jacques Houdek ove je godine nominiran za najbolji album tamburaške glazbe »Tko je, srce, u te dirn'o?«. Neno Belan i Fiumens sa »Sanjaj« nominirani su u kategoriji pop albuma, zajedno s Oliverom i Gibonnijem, te grupom Detour.

U jazz kategorijama nominirani su između ostalih Elvis Stanić s »Criss-Cross« i Vedran Ružić sa »Spiritual Market« za najbolji album, Ružić s »Navigare« konkurira za jazz pjesmu, baš kao i Joe Kaplowitz s »Donna Lee is Pissed off«.
Na svečanoj dodjeli finaliste glazbene nagrade je objavilo tridesetak prezentera, među kojima su bili mnogi glazbenici, radijski i televizijski voditelji, a pobjednici u svakoj od 33 kategorije bit će poznati na finalnoj dodjeli 17. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka