Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 12° 1
Sutra: 12° 12° 1
24. siječnja 2020.
Probijanje leda

Nakon skoro četiri desetljeća, u Iranu će nastupiti jedan zapadnjački bend

Nakon skoro četiri desetljeća, u Iranu će nastupiti jedan zapadnjački bend
Nakon skoro četiri desetljeća, u Iranu će nastupiti jedan zapadnjački bend
Autor:
Objavljeno: 11. prosinac 2017. u 10:39 2017-12-11T10:39:06+01:00

Njemački elektronički band »Schiller« održat će u Teheranu pet koncerata, što je prvi nastup jedne zapadnjačke grupe u Iranu od Islamske revolucije 1979., prenosi list Tehran Times.

Karte za prva dva koncerta, koja se održavaju u ponedjeljak i utorak rasprodane su, potvrdila je iranska glazbena internetska stranica Ritmenom, koja je organizirala koncerte.

U priopćenju stoji da se karte i za preostala tri koncerta odlično prodaju.

Elektronička grupa »Schiller« već godinama ima puno poklonika u Iranu, no protiv zapadnjačke glazbe općenito bune se iranski klerici, koji je smatraju dijelom zavjere i »kulturne invazije« protiv njihove zemlje.

Pokušaj održavanja koncerta irskoga pjevača Chrisa de Burgha 2008. u Teheranu, koju je tada organizirala iranska glazbena tvrtka TS, propao je samo nekoliko minuta prije početka, pošto su ga klerici zabranili. Treba istaknuti da je TS imao odobrenje iranskog ministarstva kulture za održavanje koncerta.

U vrijeme vladavine umjerenog iranskog predsjednika Hasana Rohanija, ponovno izabranog na istu dužnost ove godine, islam ima nešto manju ulogu u politici, društvu i kulturi države.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.