Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Druga večer festivala

foto MIK RASPJEVAO FORUM Erik Balija pokazao da je u Puli svoj na svomu

 Pula je glasala za Erika Baliju / Snimio marko GRACIN
Pula je glasala za Erika Baliju / Snimio marko GRACIN
Autor:
Objavljeno: 18. lipanj 2019. u 9:45 2019-06-18T09:45:11+02:00

Puležani su najboljim proglasili Erika Baliju i njegovu skladbu »Mojoj Istrijanki«, drugi je bio Gianluca Draguzet sa skladbom »Lipča su njena oka dva«, a treći Danijel Moscarda s kompozicijom »Ne tribaš spati sama«. U Ukupnom poretku vodi Balija ispred Jose Butorca i Klape Tić

PULA Da krenemo drito i va glavu - Puležani su va svomu gradu na MIK-u 2019. leta najboljin proglasili Erika Baliju i njegovu skladbu »Mojoj Istrijanki« za koju je glazbu i tekst napisao sam izvođač, a aranžman načinio Mauro Giorgi.

Balija je od svojih Puležana dobio 239 glasova. Drugoplasirana skladba s 92 glasa u Puli je bila »Lipča su njena oka dva« (Bruno Krajcar - Daniel Načinović - Janoš Feher) u izvedbi Gianluce Draguzeta.

Drugoplasirani Gianluca Draguzet / Snimio Marko GRACIN

Treće mjesto i 55 glasova Puležani su dali Danijelu Moscardi s kompozicijom »Ne tribaš spati sama« kojoj je izvođač i kompletan autor.Nakon druge festivalske večeri u ukupnom poretku MIK-a 2019. vodi Erik Balija s 48 bodova.

Danijel Moscarda zauzeo treće mjesto / Snimio Marko GRACIN

Na drugom mjestu je Joso Butorac sa skladbom Primorska arija (Andrina i Frane Frleta - Suzana Blečić - Robert Grubišić) s 43 boda, a treća je s 31 bodom kompozicija »Na parapetu« (Robert Grubišić - Zlatan Marunić - R.Grubišić/I. Načinović) koju je otpjevala Klapa Tić.

Pulski revijalac

Dok je glasačka komisija prebrojavala glasove pulske publike u revijalnom dijelu Festivala nastupili su oni na kojima MIK ostaje -Lisa Pliško, 5b razred OŠ Monte Zaro i Bartol Ćatić, 6a razred istoimene škole. Hvala profesorici Štefici Čeh. A onda su za mikovski mikrofon stali doajeni Festivala - Vesna Nežić Ružić, Joso Butorac i Duško Jeličić Dule, potpomognuti mladom mikovskom snagom Andrinom Frleta, lanjskom dobitnicom za najbolju interpretaciju.

A sad ča je i kako je bilo - na prepunom pulskom Forumu, u drugoj večeri MIK-a guštali su i domaći i furešti. Prvi jer su uživali u korijenima, a drugi jer su imali priliku iz prve ruke osjetiti ono nešto autohtono.

Nešto tako svojstveno i Puli,i MIK-u, baš kao što rekoše govornici na samom početku festivala - Boris Miletić, gradonačelnik Grada Pule i Andrej Baša, direktor Festivala Melodije Istre i Kvarnera.

Kad bi se birao gradonačelnik koji najljepše priča o baštini, o vrednotama festivala MIK i o njegovoj ulozi u očuvanju autohtonosti, zasigurno bi pulski gradonačelnik žestoko konkurirao za prvo mjesto.

Publika na pulskom trgu Forumu / Snimio Marko GRACIN

Zna čovjek odsvirati na harmonici one istarske zvuke, pa zna i kolika je vrijednost u očuvanju tog umijeća. MIK je pak festival koji u 55. godini kao i u startu, baš kao i pulski gradonačelnik pokušava objediniti tradiciju i urbanost.

Dočim toliko dugo traju, očito u tom i uspijevaju. Pulskoj publici, također sve pohvale jer jednako je bodrila i one izvođače koje znaju, kao i one koje su joj manje poznati. Sve u svemu, još jedna ugodna glazbena večer s puno pjesme i zabave potpisana s imenom »MIK&Pula«.

Ili kako bi to rekle Vedrana Šegulja, Vedrana Dujmić, Ema Sušanji i Stella Paris, mikovske hostese, one prelijepe cure koje na svakoj festivalskoj večeri podijele i pokupe 500 glasačkih listića na kojima publika zaokružuje svoja dva favorita - ma, MIK je čudo!

Mi ovo leto slavimo petu obljetnicu MIK-a. Ja, saki ima svoj jubilej - on 55, a mi pet, ča j’ va redu aš ako ni mladosti, teško će starost. Inače, mi van komać čekamo kad će ta MIK. Znamo se pjesmi prvo leh starta i zbilja nan je na oven festivalu jako lipo.Jutra je MIK na kastavskoj Crekvine, va isto vrime ča će reć na 9 ur večer. Pa, ča se čeka?

 

 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.