Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Potvrđen nastup

Legendarni "queenovci" nastupat će na dodjeli Oscara. Freddiejev mikrofon preuzet će Lambert

Wikimmedia/Queen
Wikimmedia/Queen
Autor:
Objavljeno: 21. veljača 2019. u 8:11 2019-02-21T08:11:15+01:00

Akademija je potvrdila nastup legendarne grupe Queen, uz vokal Adama Lamberta. 

Film Bohemian Rhapsopdy koji prati život pokojne glazbene legende, Freddia Mercuryja, nominiran je ove godine za ukupno pet Oscara. Film konkurira za Zlatni kipić u kategoriji Najboljeg filma, Najboljeg zvuka, Najboljeg editiranja filma, Najboljeg editiranja zvuka, a glumac Rami Malek je nomiran za najboljeg glumca, zbog načina na koji je utjelovio neprežaljenog frontmana britanske grupe Queen. 

Upravo iz tih razloga, čini se prikladnim da preostali članovi benda pohađaju ovogodišnju dodjelu 24. veljače, te ju obilježe nastupom. Vijest o tome da će grupa Queen zaista i nastupiti, potvrdila je i sama Akademija na službenom Twitteru. 

Kao pjevač grupe, nastupit će nekadašnji natjecatelj američkog Idola, Adam Lambert. Lambert je proteklih osam godina nastupao s grupom Queen, te je obavljao odličan posao popunjavanja praznine koju je ostavila glazbena ikona i veličina, Freddie Mercury, objašnjavaju na portalu UniLad. 

"Ne samo da sam morao paziti da moje glasnice izdrže, te da ne pomiješam riječi, imao sam veliku dužnost prema obožavateljima. Bio sam zabrinut. Ovo nije glazba koju sam ja napisao. Ovo sam ja, kao gost, s jednim od najvećih rock bendova svih vremena. Pjevam pjesme jednog od najvećih rock pjevača svih vremena. Freddie je nezamjenjiv. Nema načina na kojeg se može mjeriti s njim. Uvijek se nadam da će publika shvatiti da sam i ja jednako uzbuđen dok izvodim pjesme koje svi znaju", rekao je pjevač Lambert u prošlogodišnjem intervjuu za People, kojeg prenosi UniLad. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.