Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 3° 1n
Sutra: 3° 3° 1n
24. siječnja 2020.
Gostovanja

Jazz FactoRI: U subotu Yogi Lonich

Jazz FactoRI: U subotu Yogi Lonich
Jazz FactoRI: U subotu Yogi Lonich
Autor:
Objavljeno: 12. prosinac 2017. u 18:16 2017-12-12T18:16:00+01:00

Leon Brenko trio predstavit će se biranim jazz kompozicijama odabranih iz velike ostavštine američkih jazz kompozitora

RIJEKA U FactoRI baru ovog se tjedna pripremaju dva zanimljiva gostovanja od kojih je prvo na rasporedu već večeras. U sklopu projekta Jazz FactoRI danas će se publici predstaviti neki od najznačajnijih pulskih jazz glazbenika okupljenih u Leon Brenko Triju. Sastav čine: Leon Brenko (klavir), Nenad Mirt (kontrabas) i Dušan Kranjc (bubanj), a na saksofonima će im se pridružiti Denis Razz.

Pijanist Leon Brenko, dobitnik nagrade HGU-a za najboljeg pop klavijaturista, zbog stilske raznolikosti izuzetno je zahvalan i tražen glazbenik. Kontrabasist Nenad Mirt poznat je po suradnji s američkim jazzerom Georgeom Cablesom i stalni je član pratećeg benda glazbenika Bruna Krajcara. Dušan Kranjc je jazz bubnjar širem auditoriju poznat po suradnji sa duom 2Cellos. Program koji će trio predstaviti sačinjen je od biranih jazz kompozicija odabranih iz velike ostavštine američkih jazz kompozitora.

U subotu će na istom mjestu nastupiti nastupiti Yogi Lonich, američki kralj bluesa, poznati gitarist hrvatskog porijekla. Rođen je u Kaliforniji, a svirao je i dijelio pozornicu s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su Melissa Etheridge i Anastacia; bio je »tour support« glazbe Rolling Stonesima, Robertu Plantu, Aerosmithu, Linkin Parku i Kornu, a svirao je i kao glavni gitarist s Chrisom Cornellom. Također, može se pohvaliti i nominacijom nagradu Grammy. Na oba koncerta ulaz je besplatan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.