Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 8° 4n
Sutra: 8° 8° 4n
27. siječnja 2020.
Svečani koncert

Hvaljeni jazzer: Charlie s prijateljima slavi prvih trideset godina na sceni

NL arhiva
NL arhiva
Autor:
Objavljeno: 23. studeni 2018. u 17:37 2018-11-23T17:37:00+01:00

Na pozornici salona Zajednice Talijana Charliju će se pridružiti Tonči Grabušić, Henry Radanović, Matija Dedić, Meri Trošelj, Laura Marchig te Albert Petrović

RIJEKA Riječki jazz gitarist s diplomom bečkog konzervatorija gdje je stekao titulu Magister der Kunst, Darko Jurković – Charlie, u srijedu 28. studenog svečanim koncertom proslavit će trideset godina umjetničkog djelovanja. Dobitnik brojnih nagrada i priznanja obljetnicu je odlučio proslaviti sa svojim dugogodišnjim suradnicima, koji su prije svega njegovi prijatelji, u opuštenoj i intimnoj atmosferi.

– Bit će to druženje uz glazbu. Prilika je to da se sastanem s dragim prijateljima i stalnim suradnicima, s umjetnicima koji predstavljaju neku čvrstu točku u mom životu i povezani su s mojom umjetničkom pričom. Na pozornici salona Zajednice Talijana pridružit će mi se Tonči Grabušić na bubnjevima i Henry Radanović, na kontrabasu, klavirist Matija Dedić, pjevačica Meri Trošelj, pjesnikinja Laura Marchig, te novinar Radio Rijeke Albert Petrović, kazao je Darko Jurković Charlie, publici poznat kao vrsni gitarist koji svira na dvije gitare istovremeno.

Koncert kojeg sufinancira Odjel za kulturu Grada Rijeke, predstavlja presjek njegove karijere okrunjene ove godine i Zlatnom Plaketom Nagrade Grada Rijeke, te devete po redu Nagrade Status za najboljeg hrvatskog jazz gitariste.
– Ovim putem bi se zahvalio predsjednici Zajednice Talijana Rijeka Meliti Sciucca i svim dragim ljudima Zajednice Talijana za veliku pomoć i suradnju u realizaciji ovog koncerta rekao je Jurković.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze