Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
27. veljače 2020.
Koncertna dvorana Lisinski

Humanitarni gala koncert: Dive pomažu oboljelima od bolesti štitnjače

Foto Ines Ljubetić Fišter
Foto Ines Ljubetić Fišter
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 10:38 2018-10-03T10:38:00+02:00

Poznate glazbenice nastupit će uz Zagrebačku filharmoniju 19. listopada u dvorani Vatroslava Lisinskog

Humanitarni gala koncert Revijalnog orkestra Zagrebačke filharmonije & 4 dive – Radojke Šverko, Ivane Husar Mlinac, Marije Husar Rimac i Martine Tomčić bit će održan u petak, 19. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Renomirani glazbenici ovim koncertom pomažu oboljelima Hrvatske udruge za bolesti štitnjače. Prihod od ulaznica namijenjen je liječenju i poboljšanju kvalitete života oboljelih te podizanju svijesti o ovoj iznimno opasnoj bolesti koja zahtijeva cjeloživotnu terapiju i angažman.

– Koncert će biti ispunjen raznolikim repertoarom od klasične glazbe, filmske glazbe, domaćih autora, dueta, kvarteta. Veselim se te vjerujem da će i publika doći s ciljem ne samo da nas posluša, nego da potakne sebe i sazna nešto više o dijagnozama koje su čak možda i prisutne u tijelu svih nas, ali nismo obavili preglede pa nismo toga ni svjesni. Zato ovim putem upućujem poziv svima da kontroliraju rad štitnjače da možda jednog dana ne bude kasno, izjavila je glazbena diva Radojka Šverko na predstavljanju koncerta, dok je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch otkrio kako će Zagrebačka filharmonija pod dirigentskom palicom Alana Bjelinskog posjetitelje razveseliti skladbama »Proljeće«, »Vilo moja«, »Projdi vilo« i drugima.

Ovim koncertom Klinika za onkologiju i nuklearnu medicinu KBC Sestre milosrdnice koja je referentni centar za bolesti štitnjače Ministarstva zdravstva RH, ujedno obilježava 55. godišnjicu osnutka i rada.

Ulaznice za koncert moguće je kupiti u sustavu Ulaznice.hr, u KD Vatroslava Lisinskog te na blagajni Zagrebačke filharmonije po cijenama od 90 i 120 kuna.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.